Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bewoners Ornamibo teleurgesteld in OWT&C

Bewoners Ornamibo woest over besluit vuilstortplaats

22/06/2019 07:18 - Jason Pinas

Brandweerlieden op de vuilstortplaats te Ornamibo.

Brandweerlieden op de vuilstortplaats te Ornamibo. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Er zijn zoveel onbewoonde plaatsen waar vuil gedumpt kan worden zonder dat mensen er last van hebben, toch kiezen ze voor dit gebied. De overheid doet het gewoon opzettelijk.” Zo reageert een teleurgestelde buurtbewoner van vuilstortplaats Ornamibo tegenover de redactie. Ze is net als haar man en de overige bewoners van die omgeving, niet te spreken over de mededeling van minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie(OWT&C).

De bewindsman liet eerder weten dat Ornamibo voorlopig niet wordt gesloten, omdat er nu nog geen andere oplossing is. Chotkan verzekert wel dat de regering er alles aan doet om de last tot een minimum te beperken. Echter, verplaatsen van deze vuilstortplaats kan "nog een tijdje duren", weet de minister. Verschillende buurtbewoners die de redactie te woord staan hebben dezelfde klacht; een enorme stank, steeds terugkerende vliegenplaag en de rook van banden en andere spullen die door de rapers worden verbrand.

Vooral de mensen van Houttuin en Vredenburg Serie A en B gaan eronder gebukt. "Ik ben een longpatiënt, je kan bijna niet ademen. Vooral 's morgens kan je het huis niet open doen. Ik moet constant met mijn medicijnen lopen. Dit ding moet gewoon weg van hier. Ik vraag me af of de beleidsmakers hier zouden willen wonen", ergert een vrouw zich. Een andere: "Het is verschrikkelijk hier. We leven niet met plezier, maar je hebt nergens anders dus je moet blijven, maar dit is echt vreselijk. Als je je eten niet goed bedekt zit het vol vliegen. Mensen worden nu vaker ziek."

Een ingewijde stelt dat de rapers het probleem zijn. Volgens hem houden ze nergens rekening mee. "Ze zijn hardhorend. Na den man e bron sani her dei. Ze zijn echt een koppijn", legt hij uit, terwijl hij bezorgd wijst naar rookontwikkeling op de vuilstortplaats. De man vertelt dat het geen gemakkelijke taak zal zijn om de rapers te verwijderen. "De meeste zijn drugsverslaafden en recidivisten. Waar ga je ze plaatsen als je ze weghaalt van hier. Het is niet zo gemakkelijk als het lijkt."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina