Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Made in Para-beurs impuls voor ondernemers

Made in Para-beurs impuls voor ondernemers

23/06/2019 19:01 - Van onze redactie

Dit is brood dat van cassave is gemaakt.

Dit is brood dat van cassave is gemaakt. Foto: Babel Food  

PARAMARIBO - Het Ondernemers Platform Para (OPP) organiseert in het komend weekend een tweedaagse ‘Made in Para’-beurs. Het evenement wordt op het terrein naast het pompstation van Rijsdijk gehouden. “Het doel is om zoveel mogelijk startende ondernemers te bewegen om met hun producten of talenten naar buiten te komen. Zodat dit ook voor anderen in Para een motivatie zal zijn om niet stil te staan, maar om wat met hun talent te doen”, vertelt Faye Fredison, ondervooriztter van de organisatie.

Het idee voor de beurs onstond volgens Fredison nadat gemerkt is dat er veel potentie in Para is en dat er voor velen een drempel is om naar Paramaribo te gaan om te participeren in een beurs. "We hebben dan de 'Made in Para' beurs bedacht om de producenten toch de ruimte te geven om hun producten te promoten. Over de producten die te zien zullen zijn op de beurs zegt Fredison het volgende: "Van cassave tot cassavebrood, cake, brood, textiel, craftwerken van inheemsen, kledij en landbouwgewassen."

Het platform is een stichting die zich voornamelijk inzet om de startende ondernemer een duw in de rug te geven om uiteindelijk zelfstandig te worden. Dit tracht men te bereiken door niet alleen beursen te organiseren, maar ook trainingen en motivatieavonden. OPP is nu heel actief op landbouw gebied. Het doel is om de 'Made in Para'-beurs tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen