Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Dekkingsgraad medicijnen nooit 100 procent'

BGVS: 'Dekkingsgraad medicijnen nooit 100 procent'

25/06/2019 12:09 - Merredith Bruce

Ryan de Gama, directeur van de Bedrijven Geneesmiddelenvoorziening Suriname (BGVS).

Ryan de Gama, directeur van de Bedrijven Geneesmiddelenvoorziening Suriname (BGVS).  

PARAMARIBO - Ryan de Gama, directeur van het Bedrijf Geneesmiddelenvoorziening Suriname (BGVS), vindt dat er "onjuiste" berichten worden gelanceerd over een tekort aan medicijnen. In de media werd enkele dagen geleden melding gemaakt van een schaarste van een zeventigtal medicamenten. Gesteld werd dat dit mogelijk te maken heeft met een financieringstekort vanuit het ministerie van Financiën aan het BGVS.

"In dit specifiek geval is geld echt niet het probleem", zegt De Gama tegen de Ware Tijd. "We hebben een hele goede samenwerking met de ministeries van Financiën en Volksgezondheid." Dat er zo nu en dan sprake kan zijn van een tekort, is volgens hem niet vreemd. "We dealen in een aantal honderden medicijnen, dus het is onmogelijk om een dekkingsgraad van 100 procent te hebben. Het is een te dynamische wereld."

In gevallen waarbij er sprake is van een tekort, gaat het veelal niet om medicijnen die dringend nodig zijn, stelt de BGVS-directeur. Het instituut komt dinsdag met een persverklaring uit om meer duidelijkheid te geven hierover. De Gama: "Want ik merk dat het nou helemaal te gek wordt met de berichten."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina