Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bond vecht massaontslagen aan

Bond vecht massaontslagen Zorghotel en Isoper aan

25/06/2019 06:27 - Cheflin Paulus

De Algemene Werknemersbond geeft op een persconferentie haar visie  op de massaontslagen bij het Zorghotel en uitzendbureau Isoper.

De Algemene Werknemersbond geeft op een persconferentie haar visie op de massaontslagen bij het Zorghotel en uitzendbureau Isoper. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - "Wij accepteren dit niet. Wij willen een trend zetten voor een redelijke afvloeiing bij ontslagen. Er gaat een heleboel mis op de werkvloeren, dat kan en mag niet." Zo sprak Armand Zunder van de Algemene Werknemersbond (AWB) maandag tijdens een persconferentie, in het Centrum van de Progressieve Werknemersorganisatie (PWO).

Aanleiding zijn de recente massaontslagen bij het Zorghotel en uitzendbureau Isoper. Ook het niet naleven van arbeidswetten door werkgevers is een aandachtspunt. Een aantal werknemers van het Zorghotel en Isoper had zich verzameld bij het PWO-centrum aan de Limesgracht op instructies van de bond.

Na de persconferentie moesten de medewerkers van het Zorghotel zich weer op hun werkplek aanmelden. Er is voor 46 personen ontslag aangevraagd. Daartoe behoren ook om leden van het managementteam. De werknemers moeten woensdag naar de bond om aan te horen wat hun lot is.

Het bedrijf moet verklaren wat de reden voor ontslag is. Zo niet, dan moet het de boeken open doen bij het ministerie van Arbeid. Er is een juridisch adviseur aangenomen om de werknemers bij te staan. Zij dreigen deze week nog actie te voeren indien de leiding niet met een redelijk voorstel op de proppen komt.

Bij Isoper zijn zestien personen ontslagen. De groep is, nadat zij op 18 juni heeft gevraagd om opheldering over beloofde loonsverhoging, de toegang tot het bedrijf ontzegd. De directie deelde het personeel mee dat zij zijn ontslagen, omdat zij het werk zouden hebben neergelegd.

De ontslagen medewerkers hebben een andere lezing. "Wij hebben het werk niet neergelegd. Wij zijn bedreigd door de leiding. Wij kwamen de volgende dag aan en konden niet met onze badges naar binnen. Er is gezegd dat wij geen verhoging moeten verwachten. Er worden dingen aangehaald over verlies en diefstal. Wij worden gewoon bedreigd met een heleboel zaken ", aldus het personeel.

In het geval van het Zorghotel probeert de directie volgens de AWB de juiste procedure voor ontslag te omzeilen. Er werden gesprekken gevoerd over het afkopen van de werknemers voor wie ontslag is aangevraagd. Er is onlangs ook rechtelijk vonnis gewezen in deze zaak nadat het Zorghotel geveild is voor SRD 50 miljoen.

Het Zorghotel zou de werknemers moeten overdragen aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De AWB deelt de mening dat vermoedelijk vanwege dit vonnis de directie denkt klaar te zijn met de kwestie en zich niet meer hoeft te ontfermen over de toekomst van de werknemers.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina