Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Christafari zal tijdens concert mensen dopen

Evangeliserende Christafari zal direct mensen dopen

25/06/2019 21:18 - Tascha Aveloo

De reggaegospelband Christafari staat zaterdag op de planken in de Anthony Nesty Sporthal.

De reggaegospelband Christafari staat zaterdag op de planken in de Anthony Nesty Sporthal. Foto: officialdivinea.com  

PARAMARIBO - De wereldberoemde reggaegospelband Christafari, die dit jaar zijn dertigjarig bestaan viert, staat zaterdag op de planken in Suriname. De groep is bezig met een Caribbean tour, waarbij er shows waren op Jamaica, Trinidad en in Guyana. Vrijdag is Frans-Guyana aan de beurt en de volgende dag volgt een gratis show in de Anthony Nesty Sporthal.

"Het is echt een puur evangelisch evenement, er is geen commercieel doel. Wij zorgen voor de accommodatie, geluid en plek van optreden en dergelijke voor de band en zij verzorgen de muzikale omlijsting. Ik denk dat we veel van ze kunnen leren. Ze hebben namelijk aangegeven dat we een soort zwembad stand-by moeten hebben. Iedereen die op die dag zijn leven geeft aan Christus en zich direct wil laten dopen, zal daartoe in de gelegenheid worden gesteld", zegt Leandro Martosoewiknjo namens 'House of Love' en EMF Sound  die het evenement sponsoren.

Er is een voorprogramma van lokale gospelartiesten zoals Raff Chanco, Epee, dj Inspiration, Giorra en Lorenzo en Gilton Amoksie met zijn band. Daarna zal de de legendarische gospelreggaeband, die uit twaalf man bestaat, het publiek vergasten op zijn typische reggaemuziek. "Christafari was ruim twintig jaar geleden voor het laatst hier. Het concert is echt bedoeld voor de man van de straat. We hebben het volledig laagdrempelig gehouden. Het gaat niet om wie je bent en wat je kan geven. Het gaat om jouw leven geven aan Christus", meent Martosoewiknjo.

Christafari werd in 1989 opgericht door Mark Mohr. Hij is een Amerikaanse voorganger met een wilde jeugd. Tot zijn zeventiende was hij rastafarian. Hij was een rebellerende tiener verslaafd aan drugs, die marihuana teelde en verkocht na een bezoek aan Jamaica in 1986. Hij leerde daar ook het echte roots reggae spelen. In 1989 stopte Mohr met het gebruik van drugs en bekeerde hij zich tot het christendom.

Twee weken daarna schreef hij zijn eerste gospelreggaenummer, dat hij presenteerde tijdens een talentenshow. De bassist die hem begeleidde zei toen: "Nu ben je geen rastafarian, maar christafarian." Die naam gaf hij ook aan de band die hij later oprichtte. Zondag zal er een workshop worden gehouden in de Congreshal waarbij de muzikale skills aangescherpt zullen worden. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen