Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen hartoperatie zonder eigen inbreng

Geen hartoperatie voor 25-jarige zonder eigen inbreng

25/06/2019 16:14 - Naomi Hoever

Geen hartoperatie voor 25-jarige zonder eigen inbreng

 

PARAMARIBO - De 25-jarige Svenso V. moet een urgente hartoperatie ondergaan. Maar de eigen inbreng van SRD 12.000 kan de familie niet betalen. Zolang dit bedrag niet is gestort, zal de operatie niet plaatsvinden, treurt moeder Graselle. Door zijn hartkwalen is haar zoon niet in staat te werken.

Zijn linkerhartkleppen zijn door de jaren heen verslechterd. Hierdoor is er een lekkage ontstaan, die een vergroot hart heeft veroorzaakt. Deze kwaal kan door middel van een operatie worden verholpen. "Opereren is noodzakelijk. Bij geboorte had hij geen afwijkingen."

De moeder vraagt om steun, om zodoende haar zoon, die in de bloei is van zijn leven, te redden. De gehele operatie kost SRD 32.000. Het Staatsziekenfonds (SZF) komt in met SRD 20.000. Het resterende bedrag moet de patiënt als eigen inbreng betalen.

De 25-jarige Svenso V. is in het bezit van een Basiszorgkaart. Dinsdag gaat hij naar de specialist voor het intakegesprek. "Ik had niet verwacht dat ik met zoveel zou moeten inkomen. Ik kwam voor een verrassing te staan."

"Ik heb mijn eigen vaste lasten. Ik heb een hypotheek af te lossen en moet naast mijn zieke zoon nog voor twee andere kinderen zorgen", vertelt moeder Graselle terneergeslagen. Als het bewijs van de storting is overhandigd aan het SZF, wordt opdracht gegeven om de operatie uit te voeren.

Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting geeft aan dat de familie een verzoek kan indienen bij de Algemeen Maatschappelijke Zorg van het ministerie. Uit het sociaal rapport moet blijken hoe urgent het geval is, dan zal als zodanig worden gehandeld.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina