Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik wil laten zien dat de partij nog leeft’

‘Ik wil laten zien dat de partij nog leeft’

25/06/2019 10:43 - Merredith Bruce

Henkie Chin zwaait elke dag trots de vlag van zijn geliefde partij.

Henkie Chin zwaait elke dag trots de vlag van zijn geliefde partij. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Wie daar langsrijdt, kan hem niet missen. Henkie Chin zwaait elke dag trots met een Palu-vlag voor zijn huis, op de hoek van de Johan Adolf Pengel- en de Nieuwe Domineestraat. Het is deze maand precies een jaar geleden dat hij weer hiermee begon. In aanloop naar de verkiezingen van 2015 deed Chin hetzelfde. "Ik wil aan de wereld laten zien dat de Palu nog leeft", zegt hij.

Chin is al zestien jaar lid van de partij en werd bij de verkiezingen in 2005 en 2015 op de DNA-kandidatenlijst in Paramaribo geplaatst. "Ik ben nooit gekozen nee, maar ik vind het niet erg. Ik blijf standvastig." Of hij in 2020 weer gekandideerd zal worden, is hem nog niet bekend.

Chin vertelt dat hij geen geld ontvangt voor deze wijze van propageren. "Ik doe het op eigen initiatief en geheel vrijwillig." Zo nu en dan legt hij te voet de afstand af naar de Wijdenboschbrug om daar met de Palu-vlag te wapperen. Zijn besluit om de partij als hét alternatief te presenteren aan de gemeenschap, komt ook omdat hij vindt dat de situatie in het land onder de huidige machthebbers "barslecht" is.

"Wij gaan voor verandering in de samenleving met als motto 'Seti Sranan Bun'. Ik ben heel trots op mijn geliefd land Suriname." Zijn liefde voor het land laat hij blijken door naast de Palu-vlag ook met de vlag van Suriname aan zijn auto rond te rijden. De man ontkent niet dat hij door menigeen als gek wordt verklaard, wanneer hij aan het wapperen is met de vlag. "Bepaalde mensen roepen scheldwoordjes naar me toe, maar ik blijf positief."

Palu-voorzitter Jim Hok is ingenomen over de wijze waarop het partijlid propaganda voert. Of dit tot nu toe vruchten heeft afgeworpen, sluit hij niet uit. "Er zijn wel meer aanmeldingen, maar je weet natuurlijk niet of het specifiek ook te maken heeft met zijn propaganda." Er is volgens Hok nog geen besluit genomen of Chin weer gekandideerd zal worden in Paramaribo. "Er is van niemand nog een besluit daarover genomen. Dat zal in een later stadium gebeuren."

De fervente Palu-aanhanger laat de vlag in elk geval tot aan de verkiezingen in 2020 wapperen. "Als de partij geen zetels haalt in Paramaribo stop ik en ga ik vanaf 2023 weer verder."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina