Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moordverdachte Monaliza Maynard blijft ontkennen

Moordverdachte Monaliza Maynard blijft ontkennen

25/06/2019 02:58 - Van onze redactie

Moordverdachte Monaliza Maynard blijft ontkennen

 

PARAMARIBO - De verklaring van Raynold G. zorgde maandag weer voor verbazing in de rechtszaal. Ook rechter Marie Mettendaf was niet tevreden toen de verdachte zei dat hij niets wist over de moord van zijn ex-partner Monaliza Maynard. "Wat? Leeft die vrouw nog? Bent u serieus of doet u alsof u u niets meer kan herinneren?" vroeg de rechter op strenge toon.

Raynold G. trok zich daarvan weinig aan. Hij keek onschuldig om zich heen en reageerde: "Ik weet het niet. Ik weet niets daarvan. Ik had geen enkele ruzie met haar." De verdachte weet wel dat de vrouw dood is. Maar wie daarvoor verantwoordelijk is en hoe ze aan haar einde is gekomen, is hem niet bekend. De rechter probeerde zijn gedachten op te frissen, maar zonder succes. Raynold G. bleef erbij dat hij niets afweet van de moord.

Zijn zeventienjarige zoon die op de vorige zitting als getuige is gehoord, verklaarde dat Raynold G. vaker agressief gedrag vertoonde in huis. Daarnaast zou hij het slachtoffer meerdere malen met de dood hebben bedreigd. "Hij zei haar dat hij ons zou vermoorden als ze het wilde uitmaken." Toen ze koos voor iemand anders, zou de verdachte de daad bij het woord hebben gevoegd.

Volgens de zoon had zijn moeder al ruim een maand iemand anders. Hij beschreef zijn vader als een beestmens. Voor hem is het niet duidelijk waarom zijn moeder bij hem bleef ondanks meerdere mensen haar hebben geadviseerd een einde te brengen aan de relatie. Raynold G. verklaarde bij de politie dat hij de vrouw om drugs heeft gedood. Ze zou ruim vijfhonderd gram marihuana van hem hebben verduisterd. Echter, uit telefoonberichten bleek dat hij woest was omdat zij een andere vriend had.

Hij ontmoette Maynard volgens afspraak aan de Anamoestraat. Daarna bracht hij haar naar een donker gedeelte en wurgde haar totdat ze bewusteloos raakte. Toen zij na ongeveer een uur niet wakker werd, overgoot hij haar met gasoline uit haar bromfiets en verbrandde het lichaam. Raynold G. ging daarna met de bromfiets van het slachtoffer naar het werk. De volgende dag demonteerde hij het motorrijwiel en gooide de onderdelen in een bosschage nabij het huis van zijn vader.

Op 10 oktober is Raynold G. gaan kijken of het lijk helemaal was verbrand. De overblijfselen, waaronder het hoofd van de verdachte, heeft hij van de straat gehaald en verder weggegooid. De zaak is voor requisitoir uitgesteld naar 22 juli.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina