Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen zin in dWT: dc Pansa sluipt via achteringang weg

Geen zin in dWT: dc Pansa sluipt via achteringang weg

26/06/2019 16:11 - Euritha Tjan A Way

Geen zin in dWT: dc Pansa sluipt via achteringang weg

De achteruitgang via waar dc Kenya Pansa wegsloop alleen om de Ware Tijd niet te woord te hoeven staan. Foto: Audry Wajwakana  

MOENGO - Kenya Pansa, districtscommissaris Marowijne Zuid-West, heeft journalisten woensdagmiddag bewust ontweken. De Ware Tijd was in Moengo om de burgermoeder een reactie te vragen over de toekomst van het oud-Suralco Ziekenhuis in de bauxietstad, waarin het Contemporary Art Museum Moengo II is gevestigd.

Via haar chauffeur liet ze de twee dWT-redacteuren weten dat ze niet bereid is te praten. "A no wani taki fa en ede span span. A wroko heri dey dati sma kon stel en vraag", waren de letterlijke woorden van de chauffeur. Ook wenste Pansa niet aangesproken te worden wanneer ze haar kantoor zou verlaten, "omdat ze niet wil dat de pers zegt dat zij heeft gezegd dat ze de pers niet wil spreken".

Op gegeven moment kwam een andere man buiten die zich introduceerde als Gilberto Pinas; hij noemde zichzelf een oom van Marcel Pinas. Hij vroeg hoe lang er met Pansa zou worden gesproken. "Terwijl dat gebeurde, is de chauffeur van de dc weggereden." Een verkoper, die naast de achteringang stond, bevestigde daarna tegenover de journalisten dat de dc is weggebracht door haar chauffeur.

Gilberto Pinas zegt tegen de Ware Tijd dat de dc wel degelijk geld (SRD 7.000 wordt genoemd, ... red.) mag vragen voor het organiseren van activiteiten, omdat Marcel Pinas SRD 20 int per persoon zonder kaarten te verkopen. Ook krijgt hij sponsoring uit het buitenland en van Borgoe en Parbo. "Dus hij moet wel betalen", werd de krant door Gilberto Pinas voorgehouden.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina