Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: Stichting Kibii dreigt locatie te verliezen

UPDATE: Stichting Kibii dreigt locatie te verliezen

26/06/2019 13:01 - Audry Wajwakana

Het voormalige Suralco Ziekenhuis, waar het Contemporary Art Museum Moengo II (CAMM II) zich bevindt.

Het voormalige Suralco Ziekenhuis, waar het Contemporary Art Museum Moengo II (CAMM II) zich bevindt. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - "We zijn overvallen!" Marcel Pinas reageert verbolgen op de vernieling van een twintigtal deuren van het voormalige Suralco Ziekenhuis, waar het Contemporary Art Museum Moengo II (CAMM II) zich bevindt.

De vernieling vond op 22 juni plaats door twee medewerkers van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, die volgens Pinas in opdracht handelden van Kenya Pansa, de in Moengo residerende districtscommissaris van Marowijne Zuid-West. De kunstenaar was op dat moment uitlandig en werd door een collega, die op het moment van de 'inbraak' in CAMM II aanwezig was, via filmopnames op de hoogte gesteld.

Pinas: "Dit is een gebrek aan respect voor ons jarenlange inzet. We zijn al langer dan tien jaar bezig district Marowijne een andere bestemming te geven middels kunst en cultuur. Hoe kan je op zo een onmenswaardige manier dingen doen." De kunstenaar die zwaar teleurgesteld is, is dinsdagavond met spoed teruggevlogen naar Suriname.

Volgens Pinas heeft de dc bij haar tweede bezoek de opdracht gegeven om deuren van het oud-ziekenhuis open te breken. De toegang tot deze ruimten, waarin diverse kunstwerken vanaf 2009 zijn verzameld, zijn tot op heden niet hersteld. Dc Pansa om een reactie gevraagd, zegt dat ze met een eigen bericht in de publiciteit komt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina