Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Niet veel veranderingen in 'Kaseko in Concert 4'

Niet veel veranderingen in 'Kaseko in Concert 4'

28/06/2019 22:55 - Van onze redactie

Een optreden tijdens de theatershow Kaseko in Concert.

Een optreden tijdens de theatershow Kaseko in Concert. Foto: Twenty 8 Productions  

PARAMARIBO - Er zullen niet veel veranderingen zijn in het vierde deel van de bekende theatershow 'Kaseko in Concert', die in november en december in Nederland wordt opgevoerd. Dit vertelt producente Sheela Soebhag van Twenty 8 Productions aan de Ware Tijd.

De zangers Edje Rust en Nato Grootfaam blijven in de show. "Er komen andere gastzangers erbij en het repertoire wordt ook anders", aldus Soebhag, die "heel trots" is op de theatershow. 'Kaseko in Concert' werd in 2015 door haar in het leven geroepen, omdat ze een deel van de geschiedenis van de Surinaamse muziek op de planken wilde brengen bijgestaan door het vele Surinaamse talent.

Soebhag: "Ik probeer de Surinaamse muziek van weleer en onze muzikale cultuur te behouden en over te dragen. Ik kan niet met zekerheid zeggen hoe lang ik dit blijf doen. Zolang er vraag is en de mensen blijven genieten denk ik." Vorig jaar experimenteerde de initiatiefneemster met 'Kawina in Concert' in de theaters. "En de vraag naar meer is er ook."

Voor het vierde deel van Kaseko in Concert zijn er vier shows gepland op 23 en 24 november, 1 en 5 december. De befaamde Surinaamse komediant Clifton Braam praat het geheel aaneen. Soebhag wil graag alle voorstellingen die zij in Nederland produceert naar Suriname brengen. Echter, vanwege de financiën lukt dat niet altijd meteen. 'Kaseko in Concert' werd vorig jaar juli in Suriname gedraaid. 

Kaseko is één van de belangrijkste muziekstromingen uit Suriname en de basis voor vele internationale succesvolle nummers. Door de jaren heen schitterden onder meer Cojunto Latinos, Cosmo Stars, The Caribbean Combo en Fun Masters aan het kasekofirmanent.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen