Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Coronie moet toerisme zelf ontwikkelen

Coronie moet toerisme zelf ontwikkelen

29/06/2019 21:53 - Aidy Pinas-Agodeba

Districtscommissaris Remy Tarnadie pleit voor bevordering en ontwikkeling van het toerisme in Coronie.

Districtscommissaris Remy Tarnadie pleit voor bevordering en ontwikkeling van het toerisme in Coronie. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De toerismesector in Coronie moet worden gestimuleerd. Er is potentie, maar die wordt nog niet volledig benut. Districtscommissaris Remy Tarnadie pleit voor bevordering en ontwikkeling van het toerisme, waarbij de Coronianen zelf het voortouw nemen. “Coronie is een plek met veel bezienswaardigheden”, stelt hij.

De burgervader denkt daarbij aan de uitgestrekte zwamp met mangrove en verschillende vogel- en andere diersoorten. Een ander trekpleister noemt hij de dijk vóór de kust. Tarnadie zegt dat de ontwikkeling al ter hand is genomen, maar geprofessionaliseerd moet worden. Zo zijn er gidsen getraind om zelfstandig toeristen in het district rond te leiden, waarmee ze geld kunnen verdienen. De werkloosheid kan daardoor worden teruggedrongen.

Bij verhoogd toeristenbezoek zal ook de verkoop van fruit en versnaperingen vergroot worden. "De belangstelling is er. Als burgervader heb ik al enkele groepen ontvangen die rondgeleid wilden worden door het district. Ik blijf dus positief, maar ik zeg nogmaals dat het aan de burgers zelf zal liggen hoe dit zich zal ontwikkelingen." Tarnadie pleit om voor de bevordering van het toerisme de Oost-Westverbinding te verbeteren, in het bijzonder het gedeelte bij en dichtbij Coronie.

Hij is blij dat er toch wel belangstelling is voor de agrarische sector. Alleen vindt hij dat het ook daar beter kan. "In feite zijn we al bezig om bewustwording op gang te brengen, omdat het belangrijk is dat de inwoners van het district gaan beseffen dat de ontwikkeling van het district in hun handen ligt en niet in die van een toevallige districtscommissaris of regering."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina