Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mendonça directeur Luchthavenbeheer

Mendonça nieuwe directeur Luchthavenbeheer

29/06/2019 00:00 - Ivan Cairo

Luchthavenbeheer wil in 2033 één miljoen passagiers verwelkomen op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven.

Luchthavenbeheer wil in 2033 één miljoen passagiers verwelkomen op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Timothy Mendonça is door de regering aangesteld als waarnemend directeur bij Luchthavenbeheer. Hij komt in de plaats van Vijay Chotkan die medio mei tot minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie werd benoemd.

Mendonça, die vrijdag formeel als de nieuwe topman is begonnen, was hoofd van de afdeling Corporate Planning & Development bij het staatsbedrijf. De Ware Tijd verneemt dat verschillende personen binnen de NDP zwaar hebben gelobbyd om directeur van Luchthavenbeheer te worden. Echter, president Desi Bouterse heeft bepaald dat iemand binnen het bedrijf de leiding moest krijgen en de keus is gevallen op Mendonça.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van Luchthavenbeheer op dit moment is het realiseren van minstens één miljoen passagiers via de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. Dat moet in 2033 een feit zijn. Daartoe is een masterplan, dat in 2011 was opgesteld, aangepast aan de veranderde omstandigheden. In het oorspronkelijke plan zou de één miljoen passagiers per jaar al in 2026 gehaald moeten worden.

De komende periode zal de luchthaven samen met belanghebbende partijen het masterplan uitvoeren. Met 490.000 reizigers was 2015 een piekjaar voor Luchthavenbeheer. Komende week vindt de inauguratie plaats van de lijndienst Panama-Suriname door Copa Airlines. Aan de totstandkoming van deze verbinding is jarenlang gewerkt. Met de nieuwe service wordt Suriname verder ontsloten voor Zuid- en Midden-Amerika en opgenomen op het uitgebreide internationale netwerk van Copa Airlines.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina