Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Noordzee en Sardjoe ontkennen beschuldiging

Noordzee en Sardjoe wassen handen in onschuld

29/06/2019 09:56 - Merredith Bruce

Maaltie Sardjoe was in de periode 2011-2015 directeur.

Maaltie Sardjoe was in de periode 2011-2015 directeur. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Edwin Noordzee, voormalig directeur bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), maakt zich niet druk dat hij wordt gelinkt aan onregelmatigheden tijdens zijn bewind. "Ik weet dat ik niets verkeerds heb gedaan", zegt hij in een korte reactie tegen de Ware Tijd.

Noordzee geeft aan dat hij vanaf dag één goed contact heeft gehad met het accountantsbureau Orion Assurance & Advisory, dat het onderzoek heeft verricht in opdracht van Financiënminister Gillmore Hoefdraad. Tussen januari 2017 tot en met juni 2018 zijn tal van malversaties aan het licht gekomen, waarbij miljoenen aan SRD's niet zijn verantwoord. Een groot deel van de geconstateerde onregelmatigheden vond plaats toen Noordzee en Maaltie Sardjoe directeur waren van RGD.

Ook Sardjoe wast haar handen in onschuld door de beschuldigingen "volledig te weerleggen". De voormalig directeur wijst erop dat voor alle financieel-administratieve handelingen tijdens haar actieve functioneren bij de stichting, goedgekeurde jaarrekeningen van de accountants beschikbaar zijn. "Hieromtrent is er ook structureel overleg gevoerd met, zowel het bestuur als het ministerie van Volksgezondheid en is de informatie ook transparant geweest."

Sardjoe tast in het duister over de aard en het doel van het onderzoek van Orion Assurance & Advisory en vraagt zich af waarom de resultaten hiervan verschillen met de bestaande goedgekeurde jaarrekeningen van de accountants die de financiële administratie hadden onderzocht van de stichting RGD. Uit het rapport blijkt onder meer dat handelingen van het bestuur en de directie in strijd waren met de statuten. Op voorstel van Sardjoe als algemeen directeur en met goedkeuring van John Goedschalk als voorzitter van het stichtingsbestuur, werd er een stuurgroep en bouwcommissie ingesteld bij de RGD.

Hoewel de statuten het verbieden, hebben de functionarissen zitting genomen in de stuurgroep. Volgens de statuten mogen leden van het stichtingsbestuur geen dienstbetrekking bij de stichting vervullen en middellijk noch onmiddellijk deelnemen aan leveringen of aannemingen van werk ten behoeve van de stichting. Echter, Sardjoe vindt desgevraagd dat er "niet in strijd" is gehandeld met de statuten. Verschillende parlementariërs hebben opgeroepen tot een diepgaand onderzoek naar de onregelmatigheden bij de stichting.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina