Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zeegelaar vlagt kwartfinale Concacaf Gold Cup

Zeegelaar vlagt kwartfinale Concacaf Gold Cup

29/06/2019 17:03 - Marciano Millerson

De carrière van assisteheeft nt-scheidsrechter Zacahari Zeegelaar (in het midden) krijgt extra glans.

De carrière van assisteheeft nt-scheidsrechter Zacahari Zeegelaar (in het midden) krijgt extra glans. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De carrière van assistent-scheidsrechter Zacahari Zeegelaar heeft extra glans gekregen. Hij maakt zaterdagavond namelijk deel uit van het arbitrale kwartet dat de leiding heeft over de wedstrijd tussen Mexico en Costa Rica in de kwartfinale van de Concacaf Gold Cup.

De Surinamer haalde uit een groep van zestien de eindselectie van veertien officials die speciaal voor de knockoutfase werden aangewezen. "Allereerst moet ik God bedanken voor het bereikte resultaat, want zonder zijn kracht en wijsheid had ik het niet zo ver geschopt", zegt hij vanuit de Verenigde Staten tegen de Ware Tijd.

Zeegelaar is bijzonder enthousiast. "Dit betekent heel veel voor mij, want dat wil zeggen dat de technische staf van de Concacaf wel iets in mij ziet."

Hij zegt dat hij tijdens het toernooi werd overladen met complimenten. "Good tournament so far proud of you", zeiden ze aan mij. Ondanks alle lof blijft de grensrechter met beide benen op de grond staan. "Een arbitersloopbaan kan in één keer uiteenvallen." Hij grijpt daarom deze kans met beide handen aan en wil het er beste van maken, vooral omdat het zijn laatste optreden is tijdens het toernooi.

De assistent-scheidsrechter gelooft dat er op basis van zijn buitenspelbeslissingen gedurende het toernooi voor hem is gekozen. "Ik heb tot nog toe op topniveau kunnen presteren. Al mijn buitenspelsituaties waren correct."

Zeegelaar had als doelstelling drie wedstrijden in actie te komen en wist dat al in de groepsfase te verwezenlijken. "Nu is mijn volgende doelstelling om het tijdens mijn laatste wedstrijd zo goed mogelijk te doen, zodat ik met een opgeheven hoofd terug naar Suriname mag keren. Pas als mijn laatste wedstrijd goed is verlopen, kan ik zeggen ik had een succesvol toernooi."

Hij weet welke uitdaging hem vandaag te wachten staat. "De wedstrijden worden moeilijker met meer supporters in het stadion. Het land dat verlies ligt er meteen uit dus dat betekent zo weinig mogelijk fouten maken."

Echter, de grensrechter benadrukt dat de regels en handelingen die hij moet toepassen dezelfde blijven. Mentaal en fysiek is hij goed voorbereid op het grote moment. "Je moet mentaal sterk zijn om van huis weg te zijn zonder familie en vrienden. Ik ben daarom blij met een ieder die mij ondersteunt. Dagelijks heb ik contact met mijn familie en vrienden in Suriname die mij blijven motiveren."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina