Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Directies spelen kat-en-muisspel’

‘Directie Zorghotel en Isoper spelen kat-en-muisspel’

02/07/2019 08:09 - Cheflin Paulus

Werknemers van het RCR Zorghotel weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn.

Werknemers van het RCR Zorghotel weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De Algemene Werknemersbond (AWB) is nog steeds druk bezig de recente massa-ontslagen bij het Zorghotel en uitzendbureau Isoper NV aan te vechten. De directies van beide bedrijven spelen een kat-en-muisspel, vindt AWB-bestuurslid Donovan Grep. Ondanks een oproep van de bond aan beide organisaties schijnt er geen verbetering te komen in de ongunstige situatie voor de werknemers.

Grep zegt dat er recentelijk brieven vanuit de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO) zijn verzonden naar de directie van de organisaties en de Ontslagcommissie van het ministerie van Arbeid. Donderdag moesten werknemers van het Zorghotel van de directie vernemen wat hun lot zou zijn, nadat het gebouw op de veiling is verkocht.

Een aantal werknemers van het Zorghotel en Isoper hadden zich op 24 juni bij het PWO-centrum verzameld op instructie van de bond. Na de persconferentie moesten de werknemers van het Zorghotel zich weer op hun werkplek aanmelden in afwachting van het antwoord van de directie. De leiding zou op 27 juni met een verklaring komen over de toekomst van de werknemers, maar deed dit niet.

"De leiding is niet komen opdagen bij de Ontslagcommissie. HRM heeft de brief wel gelezen en teruggezet in de mailbox waar het was geplaatst. Het lijkt op een strategie om een rechtszaak af te wachten. De directie komt met deze houding zeer onbetrouwbaar over", zegt Grep. Dat er iets goeds uit de bus zal komen, gelooft de AWB niet.

Bij Isoper ziet de situatie er evenmin rooskleurig uit. Nadat de AWB de situatie wereldkundig maakte heeft de leiding de werknemers niet gesproken. De werkers weten niet waar zij aan toe zijn. "Er is nu plotseling voor zes mensen in plaats van twintig ontslag aangevraagd. Het was geen fout toen zij aangaven dat het om twintig personen gaat. Het zijn juist mensen die op de voorgrond zijn", benadrukt Grep.

Het ministerie van Arbeid zal volgens de vakbondsman verder handelen in deze kwestie. De reden voor ontslag is volgens hem nog onduidelijk. De werkers is toegang tot het bedrijf ontzegd nadat zij op 18 juni hebben gevraagd om opheldering over een beloofde loonsverhoging.

De directie deelde de medewerkers mee dat zij zijn ontslagen, omdat zij het werk zouden hebben neergelegd. "Isoper gaat met de vakbond moeten dealen. Ze wachten nu even af. Formeel zijn ze niet met ontslag", aldus Grep. Of de werknemers van het Zorghotel en Isoper hun salaris over juni al hebben ontvangen is nog niet bekend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina