Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Goud en CCCAN-record voor Renzo Tjon A Joe

Goud en CCCAN-record voor Renzo Tjon A Joe

02/07/2019 19:55 - Terence Oosterwolde

Goud en CCCAN-record voor Renzo Tjon A Joe

Zwemmer Renzo Tjon A Joe (m) behaalde dinsdag ook goud op de 50 meter vrije slag. Foto: collectie Renzo Tjon A Joe  

PARAMARIBO - Renzo Tjon A Joe is daarnet in stijl CCCAN-kampioen geworden op de 50 meter vrije slag. In het Barbados Aquatic Centre zwom hij dinsdagavond het tien jaar oude record van de Cubaan Hanser García Hernández uit de boeken: 22,70 seconden.

In de ochtendserie had Tjon A Joe zich als snelste geplaatst voor de finale. Met zijn 22,78 seconden kwam hij toen al heel dicht bij het CCCAN-record (22,75) dat sinds 2009 op naam stond van Hanser García Hernández van Cuba.

In de finale verpulverde Tjon A Joe dat record door te winnen in 22,70. Het is zijn tweede gouden plak in evenveel wedstrijden. Maandag won hij de 100 meter vrije slag. Ook nu weer was Tjon A Joe duidelijk een maat te groot voor de concurrentie.

Later meer

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina