Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: Man aangehouden wegens bedreigen president

Man aangehouden wegens bedreiging president op sociale media

03/07/2019 15:41 - Van onze redactie

President Desi Bouterse.

President Desi Bouterse. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Rudolf H. is woensdag aangehouden en in verzekering gesteld wegen bedreigen en beledigen van de president. Er circuleert al enkele dagen een filmpje van de verdachte op sociale media waarin hij dreigende taal uit naar de president.

In de film is te zien hoe de man een pistool onder een matras tevoorschijn haalt en ermee dreigt. Of het om een echt vuistvuurwapen gaat, is nog niet bekend. De zaak wordt heel serieus genomen door de autoriteiten.

De man is gebelgd omdat zijn perceel dat langs het Saramaccakanaal grenst, vaker onder water loopt. Het NII meldt in een persbericht dat het water in het Saramaccakanaal  constant hoog wordt gehouden, zodat pontons met hout langs kunnen varen. Hierdoor loopt het perceel van de man onder water.

De Ware Tijd verneemt dat de man kort na het verschijnen van het filmpje, dat viraal ging, werd aangehouden door een speciale gewapende politie-eenheid. Volgens artikel 153 van het Wetboek van Strafrecht is beledigen en bedreigen van het staatshoofd strafbaar. De man kan een gevangenisstraf of geldboete krijgen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina