Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Naarendorp: ‘Er is niemand komen klagen'

Voorzitter RGD-bond: ‘De mensen krijgen gewoon hun pensioen'

03/07/2019 18:23 - Gilliamo Orban

Het RGD-hoofdkantoor aan de Johan Adolf Pengelstraat.

Het RGD-hoofdkantoor aan de Johan Adolf Pengelstraat. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De bond bij de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft tot op heden niet gemerkt dat inhoudingen op salarissen niet zouden zijn afgedragen aan het Staatsziekenfonds (SZF), de belastingdienst en andere instanties. Dat zegt Robby Naarendorp tegen de Ware Tijd.

Volgens een rapport van Orion Assurance & Advisory is een achterstand van SRD 86 miljoen opgebouwd van 1999 tot en met 2017. Het zou gaan om loonbelasting en premies voor het SZF, pensioen en de Algemene Oudedagsvoorziening. "Er zijn de afgelopen jaren tig mensen met pensioen gegaan, maar de mensen krijgen gewoon hun pensioen. Ook hebben we geen andere problemen gemerkt. Er zijn bij ons geen mensen komen klagen", zegt Naarendorp.

Naarendorp vraagt zich af waarom de betrokken instanties niets hebben laten horen over de vermeende betalingsachterstand. De bondsvoorzitter wil voorlopig niet zeggen of hij verbaasd is over de constatering van Orion Assurance & Advisory. "Ik heb het rapport nog niet bestudeerd", zegt hij. Om die reden wil hij evenmin reageren op onregelmatigheden van miljoenen SRD's die Orion heeft geconstateerd bij diverse RGD-projecten die zijn uitgevoerd tussen januari 2012 en juni 2018.

Hij heeft het rapport onlangs ontvangen van waarnemend algemeen directeur Sebita Gopal van RGD. "Het was kort dag en ik ben nu op vakantie in Nederland. Niet dat ik niet ernaar kan kijken, maar ik ben niet daarvoor op vakantie", zegt de bondsvoorzitter. Hij wijst erop dat de overige bestuursleden het vakbondswerk voortzetten en dat hij hun eventuele opmerkingen over het rapport zal vernemen.

Het RGD-personeel had vrijdag nog geen loon ontvangen nadat ex-directeur Maaltie Sardjoe van RGD beslag had laten leggen op de financiële middelen van de gezondheidsinstelling. Sardjoe wil daarmee afdwingen dat de RGD het vonnis verder uitvoert dat de kortgedingrechter op 8 augustus 2016 heeft uitgesproken rond haar arbeidsovereenkomst met de RGD. "Ik heb begrepen dat 60 procent van het personeel in het weekend salaris heeft gekregen; de andere personeelsleden zouden gisteren hun loon ontvangen", aldus Naarendorp.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina