Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Agenten ontkennen verduisteren drugs

Agenten Stolkertsijver ontkennen verduisteren drugs

04/07/2019 04:09 - Van onze redactie

Agenten Stolkertsijver ontkennen verduisteren drugs

 

PARAMARIBO - Officier van justitie Roy Elgin heeft tegen de politieagenten Danny B en Merjam D. een onvoorwaardelijke celstraf van twaalf maanden met aftrek van voorarrest gevorderd. Daarbij hoort ook ontzegging voor vijf jaar uit de gewapende macht.

Tegen collega Marvin S. is vrijspraak geëist, omdat volgens het Openbaar Ministerie niet is gebleken dat hij een vinger in de pap had. Het drietal staat terecht voor het verduisteren van drie kilogram cocaïne en het accepteren van zwijggeld in 2017. De openbaar aanklager zei bij zijn strafeis rekening te houden met de omstandigheden van Merjam D., die in verwachting is.

Hoewel bij onderzoek is gebleken dat Marvin S. veel van de zaak afwist en gesprekken met zijn vrouwelijke collega voerde over geld die zij zou hebben ontvangen, is volgens het Openbaar Ministerie niet bewezen dat hij schuldig is. De drie agenten waren enige tijd ingesloten. Daarna zijn ze voorlopig in vrijheid gesteld.

Tegenover rechter Alida Johanns ontkenden ze woensdag dat zij de drugs hebben verduisterd en geld hebben geaccepteerd. Danny B. en Marvin S. werden flink aan de tand gevoeld. Elgin zei Danny B., die hulpofficier van justitie is, kwalijk te nemen dat hij zich heeft laten verleiden door zijn collega - waarschijnlijk Merjam D. - om een strafbaar feit te begaan.

Uit onderzoek is gebleken dat Danny B. zo ver is gegaan te helpen om de drugs te vervangen door nepdrugs. Hij was verantwoordelijk voor de overdacht van de cocaïne, die bij de controlepost Stolkertsijver in beslag was genomen, aan de Narcoticabrigade. Daar kwam men erachter dat ze nepdrugs van de agenten hadden gekregen. 

Verder bracht onderzoek aan het licht dat het trio via chatberichten sprak over de verdeling van een buit. Er zou ruim vijfduizend euro aan één van de agenten zijn afgestaan door een drugsdealer die de zaak wilde afhandelen zonder tussenkomst van justitie.

Elgin wilde weten hoe het komt dat een speurhond van de Narcoticabrigade een melding heeft gegeven in de kantoorruimte van Danny B., terwijl het dier niets heeft opgemerkt in het voertuig waarmee de politie de drugs vervoerde naar Paramaribo. Danny B. had daar geen verklaring voor. De vervolgzitting is op 9 oktober.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina