Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boothouders krijgen brandstofcompensatie

Boothouders krijgen brandstofcompensatie

05/07/2019 05:57 - Gilliamo Orban

Gestrande passagiers oversteek Meerzorg-Paramaribo.

Gestrande passagiers oversteek Meerzorg-Paramaribo. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Veerboothouders, die de oversteek Meerzorg-Paramaribo en andere trajecten onderhouden, zullen weer in aanmerking komen voor brandstofcompensatie. Dat bevestigen boothouderswoordvoerder Kishen Sital en voorlichtingscoördinator Neville Pengel van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Mochten partijen overeenstemming bereiken over de hoogte van de brandstofcompensatie, dan moet die nog goedgekeurd worden door de Raad van Ministers.

De Belangenorganisatie Veerboten Commewijne (BOVC) heeft donderdag gesproken met directeur Joyce Blokland van Transport en Communicatie. Volgens Sital had de organisatie eerder in een onderhoud met onder andere minister Vijay Chotkan van OWT&C, een tariefvoorstel gedaan, onderbouwd met een kostencalculatie. De boothouders willen een tarief van SRD 3,75, indien ze geen compensatie meer krijgen. Het ministerie loopt echter niet warm hiervoor.

Samen met hun deskundigen zal de BOVC de gewenste brandstofcompensatie berekenen, zegt Sital. Deze zal maandag tijdens de volgende meeting worden aangegeven aan het ministerie, dat op zijn beurt ook een voorstel op tafel zal leggen. "We zullen beide voorstellen naast elkaar zetten om uiteindelijk tot een vergelijk te komen", zegt de woordvoerder van de boothouders.

Circa zeventig boothouders wachten nu al twee jaar op hun brandstofcompensatie. Van minister Chotkan kregen zij te horen dat ze de compensatie kunnen vergeten. Oud-BOVC-voorzitter Michel Nathoe had namelijk met ex-OWT&C-minister Jerry Miranda een intentieverklaring getekend waarin was opgenomen dat de subsidie zou worden afgebouwd. De boothouders zeggen dat ze destijds niet zijn ingelicht hierover.

Er is een beroep gedaan op de boothouders om niet te staken. "De leden zijn ontevreden, omdat ze hun brandstofcompensatie nodig hebben", benadrukt Sital. Overigens was de actie van de boothouders van vorige week woensdag voelbaar onder passagiers. Sommigen konden hierdoor hun werkplek in Paramaribo niet bereiken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina