Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Hij is echt onhandelbaar’

‘Hij is echt onhandelbaar’

05/07/2019 07:15 - Van onze redactie

‘Hij is echt onhandelbaar’

 

PARAMARIBO - Het was heel moeilijk voor Graciella T. om haar tranen te bedwingen bij de behandeling van de strafzaak tegen haar en Mario V. De twee moeten zich verantwoorden voor zware mishandeling van haar tienjarige zoon in mei. Donderdag werd het kind verhoord. De vrouw huilde tranen met tuiten toen haar zoon de rechtszaal verliet.

Graciella T. heeft bekend dat zij de tienjarige heeft afgeranseld. Haar man, Mario V., verklaarde dat hij zijn stiefkind niet heeft geslagen. De vrouw legde de rechter voor dat het niet haar bedoeling was om het kind pijn te doen.

De jongen vertelde dat zijn moeder en stiefvader hem op de dag van het geval bewust en bijna langer dan een uur hebben afgetakeld. De moeder zou heet water op hem hebben gegooid terwijl de stiefvader hem stevig vasthield. Bij het horen van deze verklaring reageerden de ouders geschokt. "Men gaat mij gek verklaren, maar zoiets zou ik nooit met mijn zoon doen. Er is een levende God die alles ziet", aldus de verdachte.

Graciella T. vertelde dat zij daadwerkelijk water op haar zoon gooide, maar niet zoals hij dat vertelde. "Hij kwam thuis en schold mij vies en vuil uit. Ik kon het die dag echt niet meer aanhoren. Ik zei hem nog 'Djanairo, je gaat mij gekke dingen laten doen'. Mevrouw de rechter, jouw kind kan je toch niet op zo een manier uitschelden?" vroeg de moeder emotioneel.

Mario V. beweerde dat hij de jongen probeerde te beschermen toen hij merkte dat zijn vrouw hem wilde slaan. "Ik hield hem niet met een andere bedoeling vast. Ik probeerde hem te beschermen, maar ik vergeef hem voor alles wat hij heeft gezegd." De vrouw benadrukte dat haar zoon ongehoorzaam is. "Ik kan hem soms niet aan. Hij is echt onhandelbaar."

De jongen zou volgens haar onhandelbaar zijn geworden doordat zijn vader hem regelmatig zwaar mishandelde vanaf zijn derde levensjaar. De rechter sprak het slachtoffer aan op zijn gedrag. Ze vertelde hem dat hij volwassenen meer moet gaan gehoorzamen. Ze legde de verdachten uit dat het gezin moet worden begeleid. De vervolgzitting is op 15 augustus.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen