Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Messi krijgt rood in troostfinale

Messi krijgt rood in troostfinale

06/07/2019 18:21

Merkwaardige rode kaart betekent dramatisch einde seizoen Messi.

Merkwaardige rode kaart betekent dramatisch einde seizoen Messi. Foto: AFP  

SAO PAULO - De troostfinale in de Copa América is voor Lionel Messi op een deceptie uitgelopen. De Argentijnse vedette moest in de eerste helft met een rode kaart van het veld.

Vijf minuten vóór rust ging Messi de diepte in, maar Gary Medel versperde hem de weg. Het was een vrij normaal duel, Medel schermde de bal af om een doeltrap veilig te stellen. Messi was daar enigszins door geïrriteerd en gaf Medel een zetje na. Wat volgde was een opstootje tussen de twee kemphanen, die met de koppen tegenover elkaar kwamen te staan.

Tot een kopstoot kwam het niet, het was vooral duwen met de schouders/borst. Zó veel leek er nu ook weer niet aan de hand, maar de scheidsrechter kende geen enkele twijfel en trakteerde beide spelers op een directe rode kaart. De VAR keek er nog naar, maar draaide de beslissing niet terug. Argentinië leidde op het moment van het incident de wedstrijd om de derde plaats met 2-0 dankzij treffers van Sergio Agüero en Paulo Dybala.

Het is de tweede rode kaart voor Messi in 136 interlands voor Argentinië. Ook bij zijn debuut in 2005 kreeg hij rood, destijds voor een slaande beweging. Messi heeft als international nog nooit een grote prijs gewonnen met het Argentijnse elftal. Op de vorige editie van de Copa América in 2016 verloor Argentinië na strafschoppen de finale van Chili. Messi miste toen een penalty. Telegraaf/VI/Nu.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen