Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nederland verliest WK-finale van VS

Nederland verliest WK-finale van VS

07/07/2019 14:39

De VS wint voor de vierde keer het WK voetbal voor vrouwen.

De VS wint voor de vierde keer het WK voetbal voor vrouwen. Foto: Getty Images  

LYON - De Nederlandse voetbalsters zijn er zondag niet in geslaagd om voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen te worden. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman verloor de WK-finale in Lyon met 2-0 van topfavoriet de Verenigde Staten.

Na een doelpuntloze eerste helft werd de score na rust geopend door Megan Rapinoe, die na ingrijpen van de VAR raak schoot uit een strafschop. Rose Lavelle maakte er met een mooi schot 2-0 van. Regerend Europees kampioen Nederland bood het favoriete VS overwegend goed partij, al kwam de ploeg van coach Wiegman amper tot uitgespeelde kansen in het Parc Olympiques Lyonnais.

Ondanks de verloren finale kan Oranje terugkijken op een geslaagd toernooi, want de voetbalsters hebben hun beste WK ooit achter de rug. Vier jaar geleden waren de achtste finales het eindstation bij de enige eerdere deelname. De Amerikaanse ploeg mag zich na 1991, 1999 en 2015 voor de vierde keer in de historie wereldkampioen noemen. 

De Nederlandse vrouwen hebben ruim 2,3 miljoen euro aan prijzengeld verdiend op het WK in Frankrijk. De Amerikaanse voetbalsters, die voor de vierde keer de wereldtitel veroverden, ontvingen 3,36 miljoen euro. Het prijzengeld bij het WK voetbal voor vrouwen werd weliswaar verhoogd van zo'n 13 miljoen in 2015 naar 26,7 miljoen euro op de mondiale titelstrijd van dit jaar. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina