Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bericht over besmet water vals

Bericht over besmet water vals

08/07/2019 20:48

Bericht over besmet water vals

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) besmet zijn. Niet is minder waar, meldt het bedrijf maandag in een verklaring.

Het bericht op social media luidt: "Voorlopig geen SWM-water gebruiken. Ze hebben een bacterie erin gevonden die diarree en braken veroorzaakt". Als gevolg daarvan zou een gezin van vier (moeder, vader en twee kinderen) in het ziekenhuis zijn beland. Eén van de kinderen zou zelfs op de Intensive Care zijn opgenomen.

De SWM benadrukt dat  de hele dag door "goed en betrouwbaar" drinkwater wordt geproduceerd en gedistribueerd. Daarnaast heeft het bedrijf een laboratorium dat belast is met de dagelijkse monitoring en bewaking van de kwaliteit van het water. "De SWM betreurt het ten zeerste dat door deze valse berichtgeving onnodige commotie is veroorzaakt in de gemeenschap betreffende de betrouwbaarheid van haar product."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina