Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Bewijs stroperij vaag'

'Bewijs stroperij vaag'

09/07/2019 19:47 - Van onze redactie

Bewijs stroperij vaag

 

PARAMARIBO - Advocaat Araldo Codrington vindt het bewijs tegen Steven R. vaag en niet overtuigend en eist daarom dat rechter Marie Mettendaf de verdachte vrijspreekt. Zijn cliënt wordt ervan verdacht krapé-eieren te hebben gestroopt.

Codrington zegt dat inderdaad zeeschildpadeieren zijn aangetroffen op een boot waarop ook de verdachte was, maar dat levert niet voldoende strafbaarheid, zoals geregeld in de Jachtwet. Hij blijft erbij dat het Openbaar Ministerie niet heeft kunnen bewijzen dat alle 32.000 eieren die in beslag zijn genomen, aan Steven R. toebehoren. 

Daarnaast voert de advocaat aan dat niet alle soorten zeeschildpadden die in Suriname eieren leggen, tot het jachtwild behoren. "Het is niet gebleken van welke soort zeeschildpad de aangetroffen eieren zijn."

De zaak wordt op 15 juli verder behandeld. Steven R. voert dan zijn laatste woord waarna de rechter een uitspraak zal doen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina