Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wandelmars Coronie moet doorgaan

Wandelmars Coronie moet doorgaan

09/07/2019 23:14 - Tascha Samuel

De Jongeren Organisatie Coronie hoopt dat de drie winnaars van de Avondvierdaagse in Paramaribo zullen deelnemen aan de wandelmars.

De Jongeren Organisatie Coronie hoopt dat de drie winnaars van de Avondvierdaagse in Paramaribo zullen deelnemen aan de wandelmars. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Jongeren in Coronie kijken uit naar de tweedaagse wandelmars in hun district. "Het is een van de weinige activiteiten in de vakantie voor de jeugd en moet daarom doorgaan", benadrukt Cher Doorson van de Jongeren Organisatie Coronie (JOC). In het verleden werd de wandelmars georganiseerd door de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS).

"Ik denk dat 2016 het laatste jaar is geweest dat ze de loop hier hebben gehouden." Omdat het niet langer rendabel was voor de organisatie is de stekker eruit getrokken. JOC heeft toen besloten de organisatie op zich te nemen. Het thema van deze vierde tweedaagse wandelmars is: 'Wandelen is Fijn, voor Groot en Klein. Waka go miti a bun fu Coronie'. De wandelmars vindt plaats op 30 en 31 augustus. De slogan is bedacht door de tienjarige Jaragmiel Simson van OS Totness.

Vorig jaar waren er bijna driehonderd deelnemers, verdeeld over zeven groepen. Voor deze editie heeft de organisatie bedacht om de nummers één tot en met drie van de avondvierdaagse uit Paramaribo uit te nodigen om deel te nemen om de wandelmars in Coronie extra op te fleuren. "De brieven zijn verzonden en we hebben de hoop dat zij zullen toezeggen." De organisatie mikt dit jaar op vijfhonderd deelnemers.

JOC heeft alles in het werk gesteld om de gasten te accommoderen. Zo is zwaar gelobbyd voor sponsoring waardoor de gasten uit Paramaribo - als zij komen - op beide dagen gratis busvervoer hebben. "We zullen ook zorgen voor voldoende voeding en drank." Er is ook gesproken met mensen die logeergelegenheden hebben om die uit te breiden voor de verwachte bezoekers dat weekend. "Door de komende verkiezing hebben ook politieke partijen zich aangemeld voor deelname, dus uit die hoek verwachten we ook meer deelnemers."

Hulp komt ook van districtscommissaris Remy Tarnadi. "Hij ondersteunt ons altijd met een aantal dingen zodat we kunnen rekenen op een goede afloop van het evenement." Voor extra veiligheid is gezorgd. "De Bikers Unit uit Nickerie komt daarmee helpen. We moeten nog enkele puntjes op de 'i' zetten, maar we zijn tot nu toe op schema. We hopen dat vooral Paramaribo en Nickerie en omstreken ons komen ondersteunen. Het wordt weer heel gezellig dit jaar."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina