Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Comparanten zijn zich van geen kwaad bewust

Comparanten zijn zich van geen kwaad bewust

10/07/2019 18:33 - Van onze redactie

Comparanten zijn zich van geen kwaad bewust

 

PARAMARIBO - De ontkenningen en smeekbeden van Fabio D., Ensel F. en Clarence B. hebben dinsdag niet het gewenste resultaat gehad. Het drietal wordt verdacht van zeker twee diefstallen op 14 en 16 november 2018. Op beide dagen zouden de mannen tassen met inhoud hebben weggenomen uit auto’s. Maar tijdens de rechtszaak ontkenden Ensel F. en Clarence B. hun deelname aan de diefstal op 16 november.

Aan de diefstal van 14 november beweren alle drie onschuldig te zijn. "Ik weet niets van 14 november", ontkenden ze in koor op vragen van rechter Duncan Nanhoe en officier van justitie Rayshree Koendan. Dit, terwijl Clarence B. op een eerdere zitting positief is herkend door de benadeelde die als getuige werd gehoord.

Fabio D. verklaarde dat hij op 16 november was gaan plassen toen hij de tas zag in het voertuig dat vóór een inrit geparkeerd stond. Hij pakte de tas en ging weer in de auto zitten zonder dat bestuurder Ensel F. iets had gemerkt. Clarence B. sliep volgens hun verklaring. "Ik weet niet wat er op mij is gekomen om dit te doen, het spijt me echt", jammerde hij.

De medeverdachten van Fabio D. beweren net als hij dat ze zich van geen kwaad bewust waren. "Mi no ben sabi taki na a probleem disi a man o suku. Anders had ik hem nooit een lift gegeven", verklaarde Ensel O. Clarence B: "Mi ben sribi, mi no sabi noti. Toen ik wakker was zag ik het voertuig in de trens. Ik schrok, maar voordat ik kon uitleggen wat er is gebeurd heeft de politie mij in mijn been geschoten."

De officier ontkrachtte de verklaringen van de verdachten. Ze hield het drietal voor dat ze geruime tijd zijn achtervolgd door de drie agenten die hen hebben aangehouden. Ze benadrukte dat de verdachten alle drie actief hebben deelgenomen aan de actie. Een verzoek van advocaat Harold Belfor om zijn cliënt Clarence B. voorlopig in vrijheid te stellen is daarom afgewezen door de rechter. De zaak is uitgesteld naar 13 augustus. Dan zal het Openbaar Ministerie een strafvoorstel presenteren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina