Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte van doodslag voorlopig naar huis

Verdachte van doodslag voorlopig naar huis

10/07/2019 03:08 - Van onze redactie

Verdachte van doodslag voorlopig naar huis

 

PARAMARIBO - Gary C. hoorde dinsdag het besluit van rechter Duncan Nanhoe met gemengde gevoelens aan. Hij mocht voorlopig naar huis, maar sprong geen gat in de lucht. Met een ernstig gezicht liep hij terug naar de arrestantenruimte. Kennelijk omdat zijn broer en medeverdachte Fernando L. nog blijft aangehouden. Aanwezige familieleden waren wel opgelucht na het besluit.

De rechter heeft gehoor gegeven aan het verzoek van advocaat Raoul Lobo, omdat ook hij vindt dat de dood van een slachtoffer niet de directe schuld is van Gary C. "Hij heeft wel handelingen gepleegd hoor. Dat blijkt uit het dossier, hij heeft gevochten en flessen gegooid maar hij heeft inderdaad niet gestoken", motiveerde Nanhoe zijn voorlopige beslissing.

Het slachtoffer is in de nacht van 1 januari tijdens een vechtpartij meerdere malen gestoken door Fernando L. Niet lang daarna is hij overleden in het ziekenhuis. Het geval deed zich voor in dansclub Fat Buda aan de Dr. Sophie Redmondstraat. De eigenaar van de bar-dancing en één van de securityguards hebben tijdens hun verhoor dinsdag meerdere belastende verklaringen afgelegd tegen de broers.

Beide getuigen bleven erbij dat Fernando L. met een mes heeft gestoken. Daarnaast verklaarden de mannen ook dat Gary C. enorm tekeer is gegaan en met een aantal flessen heeft gegooid in de club. "De getuigen jokken. Ze hebben me mishandeld. Ook de eigenaar heeft mij geslagen in mijn gezicht", ergerde Gary C. zich.

Zijn broer verklaarde dat hij het slachtoffer niet wilde doden. "Ik heb uit zelfverdediging gehandeld omdat hij ook een mes bij zich had. Ik heb hem daarom gewoon in zijn been gestoken met een schaar. Het spijt me, want ik wilde hem niet doden", aldus Fernando L. Hij vertelde ook dat het slachtoffer hem al eerder had verwond; vandaar dat hij die avond eerst heeft gehandeld. De zaak is uitgesteld naar 13 augustus. De officier zal dan haar requisitoir houden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina