Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Dikan afgereisd naar Ghana

Minister Dikan met grootopperhoofden afgereisd naar Ghana

11/07/2019 06:08 - Naomi Hoever

Minister Edgar Dikan is naar Ghana voor de twintigste viering  van het koningschap van Osei Tutu II.

Minister Edgar Dikan is naar Ghana voor de twintigste viering van het koningschap van Osei Tutu II. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling is woensdag met vertegenwoordigers van drie marronstammen afgereisd naar Ghana voor de twintigste viering zondag van het koningschap van Osei Tutu II. De delegatie uit Suriname bestaat onder meer uit vertegenwoordigers van de Aucaners, Saramaccaners en Matuariërs, groepen met een beëdigd en geïnstalleerd grootopperhoofd.

Vicepresident Ashwin Adhin was in april al in Ghana voor de festiviteiten rond de 'troonsbestijging'. Dit feest duurt drie maanden en wordt zondag afgesloten. Dikan zal van de gelegenheid gebruikmaken om samenwerkingsmogelijkheden te bekijken op het gebied van onderwijs en mijnbouw.

Osei Tutu II was vorig jaar eregast bij de viering van 43 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid in Suriname. Hij sprak ook met de particuliere sector. Uit de toen gehouden presentaties bleek dat er beide landen mogelijk kunnen samenwerken bij de cassaveproductie, in de bauxiet- en oliepalmsector en het toerisme. Osei Tutu II zei dat zijn land bereid is de kennis over cassave- en oliepalmteelt te delen.

Omgekeerd zou Ghana op het gebied van bauxiet veel kunnen leren van Suriname. Hij heeft tijdens zijn bezoek een lezing gehouden bij het Institute for Graduate Studies & Research van de Anton de Kom Universiteit van Suriname over de rol van een traditionele Paramount-koning in een hedendaagse moderne natie. Op initiatief van de Anton de Kom Universiteit werd besloten om een gezamenlijke leerstoel African-Surinamese Cultural and Philosophy in te stellen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen