Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nationale Ziekenhuisraad pleit voor dialoog

NZR pleit voor dialoog

12/07/2019 22:11

NZR pleit voor dialoog

Foto: www. Upgrade.nu  

PARAMARIBO - De Nationale Ziekenhuisraad (NZR) roept partijen op om middels dialoog en een faseplan dit weekend tot een oplossing te geraken, meldt zij in een verklaring. Bij de dialoog en de opstelling van het faseplan zullen alle partijen (VMS, SZF, het ministerie van Volksgezondheid en de NZR) aanwezig moeten zijn.

"Dit in het belang van de Surinaamse samenleving, in het bijzonder de zorgbehoevende Surinamer. Wij hopen dat alle partijen zich hiervoor maximaal willen inzetten", schrijft de raad.  De NZR maakt zich ernstig zorgen over de situatie die zal ontstaan indien de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) maandag tot actie overgaat en de dienstverlening aan SZF-verzekerden beperkt. 

Minstens 75% van de Surinaamse samenleving is verzekerd bij het Staatsziekenfonds (SZF), Echter de actie kan elke zorgbehoevende in Suriname kunnen raken, schrijft de raad. De NZR roept partijen dan ook op om een oplossing te vinden via uitputtende dialoog en een faseplan. De Nationale Ziekenhuisraad (NZR) is een bundeling van alle ziekenhuizen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina