Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tijdsduur hoofdrekenen glo-toets verlengd

Tijdsduur hoofdrekenen glo-toets verlengd

12/07/2019 20:53

Tijdsduur hoofdrekenen glo-toets verlengd

Foto: Wikihow.com  

PARAMARIBO - De tijdsduur van het vak hoofdrekenen wordt bij de toets van zesdeklassers met tien minuten verruimd; van veertig naar vijftig minuten. Dit in het kader van de in gang gezette onderwijshervormingen, meldt het NII vrijdag.

De hoofdrekenentoets wordt op 17 juli afgenomen en duurt van tien uur tot tien voor elf 's morgens. Het aantal items blijft hetzelfde (dertig). De aardrijkskundetoets, die op dezelfde dag wordt afgenomen, zal om vijf voor elf beginnen en duurt drie kwartier.

Besloten is de tijd voor hoofdrekenen te verruimen omdat volgens rapportage sommige leerlingen de items wel kunnen maken, maar het lukte niet binnen de vastgestelde tijd. Door de tijdsdruk maakten zij een deel van de toets onnauwkeurig. Dit euvel wenst het Examenbureau met de verruiming tot het verleden te laten behoren.

Ulrich Rodgers, hoofd van het Examenbureau, hoopt op medewerking en steun en verwacht die ook, in het belang van de toetskandidaten. Intern zal naderhand worden nagegaan welke invloed deze tijdsverruiming op de resultaten van het vak hoofdrekenen heeft gehad.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen