Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kaslan en Dos Ramos in Campeonato Zonal

Kaslan en Dos Ramos in Campeonato Zonal

14/07/2019 15:47 - Terence Oosterwolde

Kaslan en Dos Ramos in Campeonato Zonal

Rosangela dos Ramos speelt vanaf zondagavond samen met Catherine Kaslan in de Campeonato Zonal 2.3 Femenino 2019. Foto: collectie Rosangela dos Ramos  

PARAMARIBO - Rosangela dos Ramos en Catherine Kaslan doen van 14 tot en met 20 juli mee aan het Campeonato Zonal 2.3 Femenino 2019. In Cartagena, Colombia kruisen ze de degens met 23 andere schaaksters.

Voorzitter Frank Lo Kim Lin van de Surinaamse Schaakbond (SSB), die de informatie met de Ware Tijd deelt, ziet het toernooi als een "goed meetmoment". Het doel voor de twee schaaksters wordt hun Fide-rating te verbeteren. De Surinamers, beiden Woman Fide Master (WFM), hebben ratings van respectievelijk 1846 (Kaslan) en 1822 (Dos Ramos).

Kaslan wordt als vrouwensemikampioen van 2018 afgevaardigd. Dos Ramos stelde in 2018 op Jamaica haar plaats in de Campeonatio Zonal 2.3 Femenino veilig door als vierde te eindigen in het kwalificatietoernooi. Ze werd in 2014 vierde in de Sub Zonal Americas in Paramaribo. Twee jaar later behaalde ze de derde plek op Barbados en kwam in aanmerking voor de WFM-titel. 

Lo Kim Lin sluit niet uit dat Dos Ramos en Kaslan in de top tien eindigen. "Een plek in de top vijf zou excellent zijn", aldus de SSB-voorzitter. De eerste ronde is zondagavond. Maandag en woensdag worden er steeds twee ronden afgewerkt, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag zijn uitgetrokken voor de vierde, zevende, achtste en negende ronde. Er wordt volgens het Zwitsers-systeem gespeeld.

Dos Ramos en Kaslan zaten vóór vertrek verwikkeld in de nationale titelstrijd 2019 van de SSB. Het heeft er veel van dat Kaslan de nieuwe Surinaamse kampioen wordt. Dat zou betekenen dat ze een einde brengt aan de hegemonie van Dos Ramos, die sinds 2013 onafgebroken de nationale titel won. Het vrouwenkampioenschap is stilgelegd in verband met de afwezigheid van het duo.

In Cartagena doet gastland Colombia met twaalf speelsters mee. Costa Rica volgt met vier, Suriname, Cuba, Dominicaanse Republiek en Panama hebben er elk twee en Jamaica één. De Cubaanse Woman International Master (WIM) Yerisbel Miranda Llanes heeft de hoogste Fide-rating (2311). Daarna volgt landgenote en Woman Grandmaster (WGM) Oleiny Linares Napoles (2253).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina