Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Loze beloften

COMMENTAAR: Loze beloften

15/07/2019 12:00

COMMENTAAR: Loze beloften

 

JOHN KRISHNADATH BAALT als een stekker. De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) beweert in de afgelopen periode meerdere malen te hebben getracht op audiëntie te komen bij vicepresident Ashwin Adhin. Zijn pogingen bleven vruchteloos. De voorzitter wil van de regering weten of zij zoals beloofd garant zal staan voor de bouw van een nieuw stadion.

Door de houding die de regering aanneemt, lijkt het erop dat de SVB de steun mag vergeten. Volgens bronnen hebben noch Adhin noch president Desiré Bouterse ooit het voorstel voorgelegd aan de raad van ministers. Dit ondanks dat beide regeringsleiders bij meetings met de voorzitters van de Wereldvoetbalbond (Fifa) en Concacaf aangaven de nood en het nut van een nieuw stadion te hebben ingezien. Zij beloofden plechtig zo spoedig mogelijk hiervan werking te maken. Maar ja, van ja en beloften krijgt men geen kromme mond.

Intussen begint de tijd te dringen voor de SVB. De kans dat Suriname wordt uitgesloten van internationaal voetbal is enorm. Onlangs waren er weer inspecteurs van de Concacaf in Suriname die hun bevindingen over het André Kamperveen Stadion hebben doorgegeven. Krishnadath vraagt zich af waarom de regering geen moeite doet om hen die garantstelling te verlenen. Bij de aflossing van de schuld aan India, dat bereid is de SVB de lening te verstrekken, zal de bond namelijk geen overheidssteun nodig hebben. De bondsvoorzitter benadrukt dat hij dit ook op papier heeft gezet en wil graag door de regering worden uitgenodigd om tekst en uitleg hierover te geven. Dit heeft hij enkele maanden terug ook aan sportminister Lalinie Gopal laten weten.

Met deze houding geeft ook deze overheid aan zich niet echt te bekommeren om de productie en ontwikkeling in Suriname. De bouw van een nieuw stadion zal voor werkgelegenheid zorgen. Volgens Krishnadath kan de SVB hierbij één van de grootste werkgevers worden. Maar zoals vaak bekend is in Suriname, staan de mensen van de regering niet te springen, omdat hun persoonlijke rekeningen niet gespekt zullen worden. Het is geen nieuws dat er in Suriname pas wordt meegewerkt als de mensen in kwestie er beter van worden. Daarnaast schijnen ook politieke motieven een belangrijke rol te spelen. Een paar politieke tegenstanders van de NDP voeren namelijk werk uit voor de SVB.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina