Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nerkust: 'Wel verband stakingen en resultaten'

Nerkust ziet wel verband tussen stakingen en eindresultaten

15/07/2019 18:08 - Naomi Hoever

Nerkust ziet wel verband tussen stakingen en eindresultaten

Fols-president Marcelino Nerkust ziet een verband tussen een stakingvrij schooljaar en de goede examenresultaten. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Onderwijsstakingen kunnen studenten wél negatief beïnvloeden. Die mening heeft Marcelino Nerkust, president van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols). "In die zin dat ze uit hun studieritme worden gehaald."

Hij zwaait de studenten lof toe. "Het is een compliment voor de studenten dat ondanks dat sommigen van hen het zeer moeilijk hebben, ze tóch de motivatie bijeen hebben geschraapt om de eindstreep te halen."

Eerder zei voorzitter Reshma Mangre van de Bond van Leraren (BvL) tegen de Ware Tijd dat er geen link is tussen stakingen en schoolresultaten. "In schooljaren waarin de BvL actie heeft gevoerd, was in sommige gevallen het resultaat beter dan het jaar daarvoor. Ik wil niet stellen dat stakingen maken dat de resultaten lager uitvallen. Het is absoluut niet waar."

Mangres reactie volgt nadat de uitslag van de havo- en vwo-examens een lichte stijging vertoont in vergelijking met vorig schooljaar. Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei in een interview tegen de krant dat het een "vrij rustig schooljaar" is geweest. Mangre: "We zijn blij dat studenten hun best hebben gedaan. We gaan voor betere resultaten."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina