Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ronald Snijders op North Sea met Arp Frique

Ronald Snijders op North Sea met Arp Frique

15/07/2019 22:39 - Van onze redactie

Ronald Snijders (breedlachend) met drie Arp Frique-musici.

Ronald Snijders (breedlachend) met drie Arp Frique-musici. Foto: Collectie Ronald Snijders  

PARAMARIBO - De Surinaams-Nederlandse musicus Ronald Snijders trad zondag op tijdens het North Sea Jazz Festival met de Nederlandse band Arp Frique. In dit concert speelde hij zijn compositie ‘African Love’ die op zijn Facebookpagina te horen en te zien is op de video.

Snijders: "Ik vond het optreden heel leuk, vooral dat ik mijn eigen compositie met de band kon brengen. Het nummer komt voor op mijn CD Bijlmerjazz 2001." Dit was ongeveer de tiende keer dat de musicus op dit festival optrad. De allereerste keer was in 1980 in het Congresgebouw in Den Haag met zijn eigen band Black Straight Music. Toen was de huidige bandleider van Arp Frique, Niels Nieuborg, nog een baby.

Verder speelde de Snijders in het Haagse Congresgebouw ook nog twee keer met de Ronald Snijdersband met o.a. drummer Eddy Veldman en bassisten Eric Calmes en Patrick Lauwerends. En met Franky Douglas' band Sunchild. Drie jaar geleden schitterde hij op NSJ met een zelf samengesteld internationaal ensemble.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen