Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel Telesur hervat het werk

Personeel Telesur hervat het werk

15/07/2019 08:54 - Van onze redactie

Werkhervatting bij Telesur

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Werknemers van Telesur hervatten maandag het werk, nu de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname poogt bond en directie op lijn te krijgen in het ontstane arbeidsgeschil. Vrijdag was de eerste zitting bij de raad. Die hanteert het protocol dat acties moeten worden opgeheven als een zaak in behandeling is.

Van verschillende bronnen wordt vernomen dat de bond in de vroege morgen een ledenvergadering heeft bijeengeroepen. De verwachting is dat de acties worden opgeschort. Partijen komen maandagavond weer bijeen. Sedert enige tijd rommelt het binnen het bedrijf over loonaanpassingen, waarbij donderdag het werk compleet is neergelegd. De bond eist een aanpassing van 15 procent.

Echter, de directie wil maximaal 13 procent uitkeren, of 12,5 procent zonder twee belangrijke toelagen. Maandelijks wordt SRD 500 belastingvrij uitgekeerd en driemaandelijks SRD 800 voor de aanschaf van voedselpakketten. De bond meent dat deze toelagen deel uitmaken van de vaste bestedingen van de leden en heeft intrekking van de toelagen van tafel geveegd.

Aangevoerd wordt dat toen het bedrijf geen winst maakte, de werknemers de buikriem hebben aangetrokken. Nu er weer winst wordt gemaakt, moeten zij volgens hun vertegenwoordiging hun deel krijgen. Daarop stapte de directie naar de Bemiddelingsraad.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina