Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zaad op kleding slachtoffer niet van verdachte

Zaad op kleding slachtoffer niet van verdachte

16/07/2019 13:04 - Van onze redactie

Zaad op kleding slachtoffer niet van verdachte

 

PARAMARIBO - De 45-jarige Riaaz Kariem was maandag duidelijk aangeslagen door de strafeis van drie jaar door officier van justitie Shanta Mahadew, omdat hij zich volgens haar heeft vergrepen aan een minderjarig meisje. Hij sprak geen woord, maar de irritatie was goed van zijn gezicht af te lezen. Mahadew eiste als extra strafverzwaring dat de man een boete van SRD 20.000 betaalt.

Mahadew stoelde haar eis op bewijs dat volgens haar vaststaat, ondanks dat het sperma dat op de kleding van het slachtoffer is gevonden, niet van de verdachte is. Volgens het onderzoek heeft de verdachte, zoon van ex-minister Roline Samsoedien, het tienjarige meisje op 27 maart in zijn auto gelokt.

Hij zou vervolgens naar een afgelegen plek aan de Van Hattemweg in Wanica zijn gereden waar hij haar heeft betast. Als zwijggeld zou hij het meisje SRD 15,85 hebben gegeven waarna hij is gevlucht. De verdachte heeft de beschuldigingen steeds ontkend. Advocaten Irene Lalji en Murwin Dubois veegden het bewijs van Mahadew van tafel.

Ze noemden het laboratoriumonderzoek duidelijk: "Het zaadvocht is niet van de verdachte. Van wie is het dan? Die vraag blijft nog open", stelde Lalji. Ze heeft van anonieme bronnen begrepen dat de ouders van het slachtoffer geld wilden maken op de familie van de verdachte. De advocaten menen daarom dat er sprake is van een valse aangifte tegen Riaaz Kariem

Zij vroegen rechter Maureen Dayala om de vader van het meisje ook aan een laboratoriumonderzoek te onderwerpen. Dayala wees het verzoek af, omdat er niet genoeg grond voor is. "Als u de getuigen brengt, hoor ik ze desnoods in de raadkamer", verzekerde ze Lalji. Dubois stelt dat een gedetailleerde verklaring nog niet juist hoeft te zijn. Hij zegt dat vooral het slachtoffer op meerdere cruciale vragen geen antwoord heeft kunnen geven.

"We zijn bezig met waarheidsvinding en er zijn zaken die niet kloppen. Als het biologische vocht niet van de verdachte is, van wie is het dan?" vroeg hij. De advocaat vindt net als zijn collega Lalji dat het Openbaar Ministerie (OM) niet-ontvankelijk moet worden verklaard. Lalji: "Het OM sluit zijn ogen voor het laboratoriumonderzoek dat het zelf heeft aangevraagd."

De raadsvrouw meent dat de vervolging zich in dit specifieke geval laat leiden door de publieke opinie. Het verbaast haar dat wordt voorbijgegaan aan de harde feiten die worden gepresenteerd door de verdediging, terwijl de tegenstrijdige verklaringen van het slachtoffer wel voor waar worden aangenomen. De zaak is uitgesteld naar 19 juli. De officier van justitie zal dan reageren op wat de advocaten hebben gezegd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen