Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinaamse leiding Caricomjeugd onzeker

Jeugdambassadeurs nemen afwachtende houding over voorzitterschap

18/07/2019 07:52 - Merredith Bruce

De Installatie van de Caricom Jeugdambassadeurs Georgette Grootfaam en Dwight Prade, eerste en tweede van links.

De Installatie van de Caricom Jeugdambassadeurs Georgette Grootfaam en Dwight Prade, eerste en tweede van links. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Caricom-jeugdambassadeurs Dwight Prade en Georgette Grootfaam nemen nog een afwachtende houding aan, over de invulling van het voorzitterschap binnen de regio. Of en wanneer Suriname de functie zal overnemen is niet duidelijk.

Ricardo Pollard, waarnemend directeur Jeugdzaken, zegt tegen de Ware Tijd dat het ministerie van Buitenlandse Zaken de zaak moet afhandelen. Minister Yldiz Pollack-Beighle had tot het ter perse gaan van de krant nog niet gereageerd op een vraag, of het ministerie het verzoek al formeel heeft ingediend bij het Caricom-secretariaat.

Het voorzitterschap van Suriname kwam vorig jaar in het geding als gevolg van strubbelingen rond de verkiezing voor jeugdambassadeurs. Doordat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en het Nationaal Jeugdparlement niet op één lijn zaten over de procedure rondom de verkiezing, is Suriname het voorzitterschap misgelopen en werd Jamaica's Caricom-jeugdambassadeur Odayne Haughton 'tijdelijk' belast met de functie. De bedoeling is dat Trinidad en Tobago formeel overneemt vanaf augustus.

"Wij zijn voorbereid", zegt Prade desgevraagd. Hij en Grootfaam zijn in mei gekozen en beëdigd als de nieuwe Caricom-jeugdambassadeurs voor Suriname. Het Caricom-secretariaat in Guyana is hiervan al op de hoogte gesteld. De documenten zijn doorgeleid met de aantekening dat Suriname gereed is om het voorzitterschap te vervullen, wordt vernomen. Het is na zeventien jaar weer dat het land mogelijk deze functie zal bekleden.

Grootfaam zei bij haar benoeming in mei dat het mogelijke voorzitterschap een "uitdaging" zal zijn, "want we zullen hiermee een regionale verantwoordelijkheid met ons meedragen". Ze vindt het belangrijk dat Suriname als portfoliohouder van cultuur, jeugd en sport binnen de Caricom de mogelijkheid bekijkt om alsnog de functie te krijgen. "Zo een kans mochten we niet aan ons voorbij laten gaan", sprak ze in mei. Wie de functie zal bekleden als het zover mocht komen, is nog niet beslist.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina