Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ex-ministerszoon op vrije voeten

Ex-ministerszoon op vrije voeten

19/07/2019 14:49 - Van onze redactie

Ex-ministerszoon op vrije voeten

 

PARAMARIBO - Riaaz Kariem, 45 jaar, is vrijdag op vrije voeten gesteld. Het verzoek van zijn advocaten Murwin Dubois en Irene Lalji tot invrijheidsstelling is toegewezen. Daar maakt Lalji vrijdag melding van.

Kariem, zoon van ex-minister Roline Samsoedien, wordt ervan verdacht zich te hebben vergrepen aan een minderjarig meisje. Maandag eiste officier van justitie Shanta Mahadew drie jaar voor het vermeende vergrijp en een boete van SRD 20.000.

Echter, het sperma dat op de kleding van het tienjarige slachtoffer werd aangetroffen komt niet overeen met dat van de verdachte. Dat is vrijdag bevestigd door het hoofd van het dna-laboratorium en de forensische onderzoeker. Volgens Lalji en Dubois blijft de vraag nog open van wie het zaadvocht is.

In de rechtszaal zei Lalji maandag dat ze van anonieme bronnen heeft begrepen dat de ouders van het slachtoffer geld wilden maken op de familie van de verdachte. Zij en Dubois menen daarom dat er sprake is van een valse aangifte tegen Kariem.

De advocaten hebben gevraagd om de vader van het meisje ook aan een laboratoriumonderzoek te onderwerpen. Echter, rechter Maureen Dayala heeft dat verzoek niet ingewilligd omdat er volgens de magistraat niet genoeg grond daarvoor is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina