Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Evita Leter 51ste op WK-zwemmen

Evita Leter 51ste op WK-zwemmen

22/07/2019 01:01 - Terence Oosterwolde

Evita Leter 51ste op WK-zwemmen

Evita Leter zwom maandag de 100 meter schoolslag. Foto: Getty Images / Christophe Simon  

PARAMARIBO - Op dag twee van het onderdeel zwemmen is Evita Leter op de 100 meter schoolslag 51ste geworden op de achttiende Fina Wereldkampioenschappen. Er waren 55 deelneemsters. In heat 1 eindigde ze als vierde in 1:20,89.

Leter, die pas zaterdagavond rond negen uur in Gwangju, Zuid-Korea arriveerde, verbeterde haar tijd ten opzichte van de Southern Zone South Sectional Championships. In Florida had ze de afstand afgelegd in 1:21,30.

Heat 1 werd gewonnen door Jayla Pina van Kaap Verdië (1:16,00). Daarna tikten aan Darya Semyonova van Turkmenistan (1:16,73) en Chinelo Sandra Iyadi van Nigeria (1:20,48). Vijfde werd Sajina Aishath van Maldiven (1:27,10). Mariama Touré van Guinea deed niet meer mee.

In het Nambu International Aquatics Centre was de Amerikaanse Lilly King (winnares van heat 5) het snelst: 1:06,31. Yuliya Efimova (Rus), Martina Carraro (Ita) en Tatjana Schoemaker (Zuid-Afrika) uit heat 6 gingen als tweede, derde en vierde een ronde verder. Ook de Jamaicaanse Alia Atkinson gaat verder.

Leter heeft zaterdag nog de 50 meter schoolslag. Daarna zullen zij en Renzo Tjon A Joe naar Peru afreizen voor de Pan-Amerikaanse Spelen in Lima. Woensdag zwemt Tjon A Joe het koningsnummer (100 meter vrije slag). Op dezelfde dag staat Xiomara Getrouw op het startblok voor de 50 meter rugslag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina