Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lorain Sanmingoen wint songfestival

Lorain Sanmingoen wint Scholieren Songfestival

22/07/2019 20:17 Error parsing XSLT file: \xslt\artikelAuteur.xslt

De studente Lorain Sanmingoen is klein van stuk, maar wist met haar imposante stem de jury en het publiek voor zich te winnen tijdens het Maranatha Scholieren Songfestival in de Anthony Nesty Sporthal.

De studente Lorain Sanmingoen is klein van stuk, maar wist met haar imposante stem de jury en het publiek voor zich te winnen tijdens het Maranatha Scholieren Songfestival in de Anthony Nesty Sporthal. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Lorain Sanmingoen van het SPI heeft zaterdagavond in de Anthony Nesty Sporthal het eerste Maranatha Scholieren Songfestival gewonnen. Zij zong de nummers ‘Never Enough’ (Loren Allred) en ‘Stand up for Love’, een klassieker van Destiny’s Child. Dat deed ze vrij zuiver, terwijl ze ook de hoge noten moeiteloos haalde.

De studente probeerde niet als de artiesten te klinken maar maakte zich de nummers compleet eigen. Met haar imposante stem, waarbij ze de microfoon een heel eind van haar mond hield en toch duidelijk te horen was, wist ze een staande ovatie aan het publiek te ontlokken. De winnares stak met kop en schouders uit boven de concurrenten.

Dat gold ook voor de twaalfjarige first runner-up Vanverius Lugard van mulo Botromanki, die ondanks zijn kleine gestalte een indrukwekkend stemgeluid presenteerde. Heel gedurfd koos hij voor twee zware nummers, waaronder 'You Raise Me up' van Josh Groban en het klassieke 'Agnus Dei'. Lugard haalde de veeleisende hoge tonen aan het einde van het nummer en deed denken aan de getalenteerde Rumarlo Lont die op jonge leeftijd ook songfestivals won.

De avond werd aaneengepraat door de masters of ceremonies Latoya Boetius en Enver Panka. Twaalf finalisten zongen elk twee nummers. De vijfde plaats ging naar Suena Atromoi, de vierde plek was voor Chequita Malaha en Sefania Vianen eindigde op de derde plaats. De jury bestond uit Lucretia Muringen (zangeres/vaklerares muziek), Yves Verwey (pianist/koorleider/muziekdocent), Maureen Malone (muziekdocent/koorleider) en Gerda Libretto-Eersteling (zangeres/koorleider).

De deelnemers werden begeleid door de liveband The Family, die bestaat uit bassist Joël de Rijp, pianist Isaiah Oosterwolde en drummer Isac Atromoi. De harmonieuze backing vocals lagen in handen van de groep The Messengers of God, Peace & Love. De school die driemaal op rij de trofee kan winnen, wordt eigenaar van de Walther Leerdam-trofee.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina