Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Acht jaar cel geëist voor doden baby

Acht jaar cel geëist voor doden baby

23/07/2019 16:57 - Van onze redactie

Acht jaar cel geëist voor doden baby

 

PARAMARIBO - Officier van justitie Astrid Niamat vorderde maandag een straf van acht jaar onvoorwaardelijk tegen de 26-jarige Shafiek B. met als bijkomende voorwaarde psychologische begeleiding. Voor zijn eveneens 26-jarige vriendin Warsha B. is vrijspraak gevraagd. De twee staan terecht voor het doden van hun vijf maanden oude baby Riley in februari 2018.

De openbaar aanklager vindt dat er geen bewijs is dat de moeder meegedaan heeft aan de mishandeling van het kind, terwijl er tegen de vader voldoende bewijs is. Riley werd in kritieke toestand naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gebracht waar ze op de Intensive Care bezweek.

Shafiek heeft bij de politie toegegeven dat hij het kind heeft mishandeld. "Ik sloeg haar overal waar er vlees was. Ik beet haar op haar wang zodat zij haar ogen kon openen om mij aan te kijken", staat in het proces-verbaal. Het kindje is overleden aan een hersenbloeding als gevolg van inklemming van de hersenen. Dit komt door de harde klappen van de vader.

Niamat zei dat het haar verstand te boven gaat dat de vader de baby zo hardhandig heeft aangepakt. Zij noemde de verklaring dat hij het kind niet mocht "heel ongeloofwaardig". De officier van justitie zegt verder dat in een psychologisch rapport staat dat het persoonlijkheidsprobleem van de verdachte verholpen moet worden.

Als dit niet gebeurt zal het een probleem blijven in zijn verdere leven. Volgens de psycholoog heeft Shafiek B. een drang om alles perfect te doen. Hij kan niet onder druk handelen als het in een situatie misgaat. Niamat sprak Warsha B. aan en zei dat zij als moeder oplettend moet zijn. Ze zou zich niet moeten blindstaren op zaken en ervan uit gaan dat er niets mis is in huis, doordat zij weinig thuis is.

De moeder verklaarde eerder dat zij niet kon geloven dat haar vriend het kind mishandelde. Ze was vaak niet thuis en wist daarom niet wat er zich afspeelde. Shafiek B. werkte niet en was vaak alleen met het kind. Hij was huisvader. Zijn advocaat, Nalini Ramlal, zegt dat zij zal pleiten voor een milde straf. Dat gebeurt bij de voortzetting van de zaak op 8 augustus.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina