Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Amokmakers veroordeeld

Amokmakers veroordeeld

23/07/2019 22:59 - Van onze redactie

Amokmakers veroordeeld

 

PARAMARIBO - Kantonrechter Marie Mettendaf zei tegen Fabian P., Anthony K. en Steven S. dat ze niet kan bevatten waarom zij zo gewelddadig zijn geweest. Ze zei dit kort voordat ze uitspraak deed tegen het drietal wegens zware mishandeling en poging tot moord. Steven S. kreeg twee jaar celstraf, Fabian P. drie jaar en Anthony K. achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar voor het voorwaardelijke deel.

De mannen hebben eerder dit jaar in een club aan de Saramaccastraat enkele personen verwond met messen. Steven S. maakte ruzie, omdat hij afgewezen werd door een vrouw met wie hij wilde dansen. Dit leidde tot een woordenwisseling die uitmondde in een vechtpartij, waarbij ook de clubeigenaar betrokken raakte.

Alle slachtoffers kwamen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo terecht. Steven S. kwam de vrouw die hem had geweigerd daar weer tegen en raakte zodanig verhit dat hij haar met een mes verwondde in het gezicht. Kort hierna vertrok een van de mannen om een jachtgeweer te halen waarmee hij bij terugkeer in de lucht schoot.

Mettendaf zei tegen de vechtersbazen dat zij bijzonder teleurgesteld is in hun gedrag. "Het is een brutaliteit om je zo te gedragen in een ziekenhuis waar mensen voor hulp komen. Nog erbij schiet je. We moeten blij zijn dat de mensen niet dood zijn gegaan", zei ze. Volgens ooggetuigen gingen de veroordeelden zodanig tekeer dat zij voor het ergste vreesden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina