Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geldgebrek beïnvloedt interventies hiv

Gebrek aan geld beïnvloedt interventies hiv

23/07/2019 22:08 - Aidy Pinas-Agodeba

Gebrek aan geld beïnvloedt interventies hiv

Foto: Google Images  

PARAMARIBO - Het plegen van interventies in de strijd tegen hiv gaat niet van een leien dakje omdat er niet altijd geld beschikbaar is. Behalve dat de middelen vanuit de overheid traag binnenkomen, zijn tegenwoordig ook de buitenlandse fondsen afgenomen. Monique Holtuin, aanspreekpunt van het ministerie van Volksgezondheid, roept daarom iedereen op, in het bijzonder degenen die seksueel actief zijn, om zijn eigen veiligheid in de hand te nemen.

Ter illustratie vertelt ze: "Het is je eigen verantwoordelijkheid. Het is net als wanneer je de straat oversteekt. Je gaat niet ervan uit dat je partner al heeft gekeken en dan ga je oversteken. Je kijkt altijd voor jezelf." Het is belangrijk dat iedereen die geïnfecteerd is met hiv ook op de hoogte is hiervan. Geschat wordt dat slechts 75 procent van de zeropositieven daadwerkelijk zijn status kent, terwijl het streven 90 procent is.

Holtuin stelt dat er meer aandacht moet worden besteed aan bewustwording. Ze juicht het toe dat steeds meer mensen weten waar ze terechtkunnen voor medische hulp. Echter, stigma en discriminatie hebben een enorme impact op de groep. Ook zelfstigma speelt een rol.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen