Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • EBS pakt districten strakker aan

EBS pakt districtsbewoners vanaf maandag strakker aan

26/07/2019 17:19 - Eliézer Pross

Meteropname van de EBS.

Meteropname van de EBS. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Districtsbewoners met een betalingsachterstand van minstens twee maanden mogen erop rekenen dat de EBS vanaf maandag zal beginnen om ook hun "terstond" af te sluiten. De Energiebedrijven Suriname (EBS) is al de hele week bezig om districtsbewoners hierop voor te bereiden. De operatie begint in het district Marowijne en wordt geleidelijk uitgebreid naar alle districten.

Het gaat om de bekende werkwijze van de EBS om de aansluiting van klanten onmiddellijk af te sluiten als ze een tweede maand achter zijn met de betaling van hun rekeningen. De bedrijfswoordvoerder erkent dat het inningsbeleid in Paramaribo verschilde van dat in de districten. 

Waar klanten in de hoofdstad de laatste tijd onherroepelijk worden afgesloten bij een achterstand van twee maanden, zijn er mensen in de districten die zelfs tien maanden aan openstaande rekeningen hebben. De woordvoerder zegt dat dit voor een belangrijk deel komt doordat de EBS niet kan beschikken over voldoende middelen om het strakke inningsbeleid ook in de districten optimaal te handhaven.

Bewoners van Marowijne, waar de operatie maandag aanstaande gelanceerd wordt, worden in een bekendmaking van het bedrijf geïnformeerd dat ze hun rekeningen kunnen betalen bij de DSB Bank te Moengo en Godo Bank te Albina. Ook kunnen zij hun betalingsverplichtingen nakomen via internet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina