Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Financiën belooft Parelhuis uit de brand te helpen

Financiën belooft Parelhuis uit de brand te helpen

01/08/2019 00:08 - Amanda Palis

Het Parelhuis.

Het Parelhuis. Foto: FB Parelhuis  

PARAMARIBO - “We hebben nog geen geld gezien op onze rekening, maar het ministerie van Financiën heeft ons gezegd dat het er druk mee bezig is en belooft dat we het geld zo snel mogelijk krijgen. Maar als we het vandaag niet zien, zullen we een voorschot op het salaris moeten betalen.” Dit zegt Frank Ons, bestuursvoorzitter van stichting ‘Een parel in Gods oog’, die het Parelhuis voor hiv-besmette kinderen beheert.

Er werken ongeveer tien personen in shiftverband, omdat de kinderen inwonend zijn. Als het inderdaad een voorschot wordt, zal dat betekenen dat voorlopig andere vaste lasten, zoals nutsvoorzieningen, niet kunnen worden betaald. Echter, dat zou kunnen lukken met donaties van vrienden.

Ons: "We hebben gewillige donateurvrienden gevonden die ons willen ondersteunen en helpen totdat de subsidie op onze rekening staat en zijn natuurlijk blij dat we alle begrip hebben van de medewerkers. Met het voorschot kunnen zij tenminste geholpen worden voor nu."

Zondag plaatste het tehuis op zijn Facebookpagina een noodkreet om hulp omdat de subsidie maar niet werd uitbetaald en het steeds moeilijker is om aan de financiële verplichtingen te voldoen. Vorige week vrijdag kreeg het bestuur van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting reçu's voor totaal SRD 132.398. Het ligt nu aan Financiën om uit te betalen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina