Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aanslag Texas ‘binnenlands terrorisme’

Aanslag Texas ‘binnenlands terrorisme’

04/08/2019 23:14

De gouverneur van Texas Greg Abbott.

De gouverneur van Texas Greg Abbott. Foto: AFP  

EL PASO - De zeer dodelijke massaschietpartij in de Amerikaanse staat Texas wordt behandeld als een geval van binnenlands terrorisme, zo meldt de openbaar aanklager zondag. Justitie zal de doodstraf eisen tegen de 21-jarige aanslagpleger.

Bij de schietpartij vielen 20 doden en 26 gewonden. Alleen zeven andere schietpartijen in de recente Amerikaanse geschiedenis waren dodelijker. De verdachte werkt volgens de politiechef van El Paso, de stad waar de schietpartij plaatsvond, mee aan het onderzoek. Het lijkt erop dat hij zijn wapen legaal heeft gekocht. De gouverneur van Texas Greg Abbott zegt dat het vermoedelijk om een haatmisdrijf gaat.

De schutter plaatste zaterdag kort voor de aanslag in een winkelcentrum een racistische tekst online waarin hij de schietpartij aankondigde. Onder de slachtoffers zijn twaalf Mexicanen. Drie van hen zijn aan hun verwondingen overleden. De Mexicaanse minister Marcelo Ebrard (Buitenlandse Zaken) zegt dat zijn land actie zal ondernemen om Mexicanen in de Verenigde Staten te beschermen.

Details werden niet bekendgemaakt. Kort na de gebeurtenissen in Texas vond ook een grote schietpartij plaats in de staat Ohio. In Dayton werd het vuur geopend in een uitgaansgebied. Er kwamen negen personen om het leven, 24 anderen raakten gewond. De 24-jarige schutter werd door de politie doodgeschoten. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina