Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ook bloedbad in Amerikaanse staat Ohio

Ook bloedbad in Amerikaanse staat Ohio

04/08/2019 10:09

Ook bloedbad in Amerikaanse staat Ohio

Foto: AFP  

DAYTON - Een schutter heeft in de stad Dayton in de Amerikaanse staat Ohio negen mensen om het leven gebracht, meldt de lokale politie. De dader is door de politie gedood. Zeker 26 mensen zijn gewond geraakt en naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Er zijn volgens de autoriteiten mensen in levensgevaar, maar onbekend is hoeveel.

De aanslag was in de wijk Oregon, een populaire wijk in de stad met onder meer nachtclubs, galerijen en restaurants. De schutter had een geweer bij zich en droeg een kogelwerend vest. Ook had hij extra magazijnen meegenomen. De autoriteiten denken dat hij alleen handelde.

Over zijn motief en identiteit is nog niets bekend. "We zullen zijn identiteit binnenkort bekendmaken", zei de burgemeester. Ooggetuigen meldden aan lokale media dat iemand de toegang tot een bar was geweigerd en toen begon te schieten, maar daarover zei de burgemeester van Dayton op een persconferentie niets.

Het is het tweede bloedbad in de VS in 24 uur tijd. Zaterdagkwamen bij een aanslag in de stad El Paso in de staat Texas 20 mensen om het leven. Dat gebeurde in en rond een vestiging van Walmart. Volgens Amerikaanse media zou de dader van die aanslag een manifest online hebben gezet, waarin hij sympathie uit voor de schutter van de aanslag op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch in maart. Ook staat in het manifest dat de aanval in de winkel een reactie is op de "invasie van Hispanics in Texas". NOS.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina