Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DSB heeft nieuwe directeur

DSB heeft nieuwe directeur

05/08/2019 22:31 - Van onze redactie

Steven Coutinho, de nieuwe algemeen-directeur van De Surinaamsche Bank.

Steven Coutinho, de nieuwe algemeen-directeur van De Surinaamsche Bank.  

PARAMARIBO - Steven Coutinho is met ingang van maandag aangesteld als algemeen directeur van De Surinaamsche Bank (DSB). Hij volgt Hanna Lieuw Hie-Gonesh op. Het directieteam bestaat per 5 augustus uit Coutinho en René van Rooij in de functie van chief operations officer.

Peter Ng A Tham, de chief commercial officier, heeft eerder aangegeven op eigen verzoek zijn dienstverband bij DSB te beëindigen per 1 november. Hij zal tot het einde van zijn dienstverband bij de bank betrokken blijven als adviseur van de directie.

Hie-Gonesh heeft vanaf 19 januari 2017 waargenomen als algemeen directeur. "Zij heeft, in gezamenlijk overleg besloten het vervolg van haar carrière buiten de bank voort te zetten", meldt DSB in een persbericht.

In zijn vorige rol was Coutinho hoofd van het operationeel transformatieproces van Royal Bank of Canada (RBC), de grootste bank van Canada. Hij heeft daarbij voor zeventien landen de operationele transformatie geleid om zowel de klantervaring te verbeteren alsmede de kwaliteit en integriteit van de interne operaties te optimaliseren.

Vóór deze positie was Coutinho als directeur van de RBC eindverantwoordelijk voor de Nederlandse Antillen en Suriname, een rol die hij vervulde na enkele jaren als chief commercial officer bij de Hakrinbank in Suriname gewerkt te hebben.

Coutinho heeft een Master's Degree in natuurkunde en een MBA in financiën van het gerenommeerde Wharton School of Finance in Pennsylvania. Daarnaast is hij schrijver van twee boeken te weten 'Thinking outside Nature's Box' en 'Breaking Rank'.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen